Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekon drame

Škare Ožbolt: Ovakav primitivizam nisam doživjela ni od četnika!

Vesna Škare Ožbolt
dc
28.07.2010.
u 19:28

Goran Beus Richembergh odustao je od sjednice Gradskog vijeća koju je sazvao za 4. kolovoza.

– U politici sam dvadeset godina i svašta sam doživjela. Vodila sam mučne pregovore s pobunjenim Srbima, ali uvrede i primitivizam kakav sam doživjela na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice od pojedinih članova HNS-a, nisam doživjela ni od najekstremnijih četnika. Vijećnik HNS-a Zdravko Lučić u vidno alkoholiziranom stanju vrijeđao je vijećnike i pojedine goste i prijetio im. Jednu gošću nazvao je pred suprugom – droljom i kurvom – rekla je Vesna Škare Ožbolt jučer na konferenciji za novinare. Lučić je u svojem neobičnom, furioznom nastupu udarao ispod pojasa s govornice aludirajući da V. Škare Ožbolt koristi botoks, a s tim provokacijama nastavila je i mlađahna publika, kojoj su vrata bila otvorena.

– Bio je to smišljen scenarij kako bi se izazvao incident – rekla je Tajana Amšel Zelenika, članica DC-a, potpredsjednica Vijeća. Podsjetimo, sjednicu je predsjednik Vijeća Goran Beus Richembergh prekinuo s obrazloženjem da ima opravdane sumnje da su vijećnici Vesna Škare Ožbolt (DC), Tonino Picula (SDP) i Ante Šimunović (HDZ) lažno prijavili prebivalište u Gorici. Zatražit će, kaže, da MUP to istraži. Beus je tako namjerno probio zakonski rok od tri mjeseca za održavanje sjednice (od posljednje) ne bi li se domogao željenih izbora za novo Vijeće. Naime, njegova koalicija SDP – HNS – HSLS izgubila je većinu u Vijeću nakon što se DC odvojio od nje i priključio koaliciji HDZ – HSS – HSP – HSU. Taj postupak nebrojeno je puta lijeva koalicija na sjednici nazvala korupcijom.

Nakon prekida sjednice V. Škare Ožbolt zaključala se s gradonačelnikom Gorice Draženom Barišićem i 15 vijećnika svoje koalicije u susjednu dvoranu, u kojoj su bili od 20 sati do ponoći. Razriješili su ondje, kažu, dosadašnje čelništvo Gradskog vijeća te izabrali V. Škare Ožbolt za predsjednicu, a potpredsjednici su Branka Malnar i Vladimir Pavišić. Izabrali su i nove članove odbora gradskog Vijeća, upravnih vijeća gradskih ustanova i skupštine trgovačkih društava... Dobilo je Gradsko vijeće tako dva predsjednika!

Beus kaže da je taj postupak pravno nasilje i da neće biti nastavka sjednice koju je sazvao za 4. kolovoza. Danas će tražiti od Davorina Mlakara, ministra uprave, da raspusti Vijeće i raspiše nove izbore, a od MUP-a da provjeri mjesto boravka triju vijećnika. 

– Zdravko Lučić došao je k nama na balkon uz Vijećnicu, nazvao nas sroljama i plaćenicima, a moju zaručnicu Tihanu Magdić nazvao je droljom – kaže Stjepan Radić, umirovljeni branitelj iz 1. brigade, tajnik udruge “Branitelji za branitelje”.

 Beus pak brani svojeg stranačkog kolegu i tvrdi da je samo vikao “sroljo”, a da nije nikome vikao “droljo”, što je istaknula Vesna Škare Ožbolt, koja je s Lučićem imala blaže fizičke sukobe još lani. 

 

Komentara 22

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:02 29.07.2010.

Ako postoje svjedoci zasto ga ne tuzi zbog uvrede ?

WM
west Mo*
21:25 28.07.2010.

i da završim Krležinu \"sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva!!!!

HE
hellbani
14:57 05.08.2010.

sve su to lopovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije