Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nalet na osobna vozila

Sindikat se oglasio oko prometne: 'Vozač je tek malo više od mjesec dana zaposlen u ZET-u'

Zagreb: Autobus ZET-a pokupio nekoliko automobila na križanju Heinzleove i Vukovarske
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/13
29.06.2023.
u 23:56

"Učinit ćemo sve da pomognemo mladom vozaču (ako se utvrdi krivnja) jer svatko od nas griješi i svakom treba dati mogućnost da se dokaže i iskoristi ponuđenu prigodu", navodi Sindikat vozača i prometnih radnika

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET Zagreb oglasio se povodom prometne nesreće koja se danas oko 12.45 sati dogodila na raskrižju Heinzelove i Ulice grada Vukovara. Naime, tada je autobus linije 290 naletio na osobna vozila

"Na žalost danas se na liniji 290 dogodila još jedna prometna nezgoda s većom materijalnom štetom. U prometnoj nesreći je sudjelovao mladi vozač koji je tek malo više od mjesec dana zaposlen u ZET-u. Nakon što je od strane policijskih službenika autobus upućen na provjeru tehničke ispravnosti u stanicu za tehnički pregled CVH STP 'Zagreb I' Sindikat vozača i prometnih radnika je zatražio uvid u rezultate tehničkog pregleda. U dostavljenoj dokumentaciji autobus je provjerom uređaja za upravljanje i uređaja za kočenje tehnički ispravan što na žalost ne ide u prilog mladom vozaču", naveo je Sindikat.  

VIDEO ZET-ov autobus naletio na aute u Zagrebu: 'Mislim da je bilo bar 5-6 vozila u koje se zabio'

Sindikat poziva vozače da im sigurnost bude na prvom mjestu te ističe kako će, ako se utvrdi krivnja, učiniti sve da pomognu mladom vozaču. 

"SVPRZZ poziva vozače da ne koriste mobitele, slušaju radio ili koriste bilo kakve radnje koje utječu na sigurnost u prometu i na osobnu sigurnost vozača. Svjesni smo da je situacija kaotična i da vozači Taxi vozila, osobnih automobila i drugi sudionici u prometu ne poštuju prometne propise i time otežavaju normalno obavljanje posla vozačima ZET-a. Unatoč gužvama i neredu u prometu, kratkoći voznih vremena, SVPRZZ poziva vozače da čuvaju sebe i da im sigurnost u prometu i osobna sigurnost bude na prvom mjestu. Učinit ćemo sve da pomognemo mladom vozaču (ako se utvrdi krivnja) jer svatko od nas griješi i svakom treba dati mogućnost da se dokaže i iskoristi ponuđenu prigodu. Pojedinci svojim neprimjerenim istupima štete radnicima i društvu ZET u cijelosti i time otežavaju mogućnost zaštite vozača koji se na žalost nađu u ovakvoj ili sličnoj situaciji", zaključio je Sindikat. 

VEZANI ČLANCI:

 

Komentara 11

IV
Ivan56
03:54 30.06.2023.

Sve kategorije imam i vozač sam već 46-47g,svatko odgovara za svoje postupke čim je sjeo za volan bez obzira dali vozi 1,5 ,6 mjeseci ili godina.Cude me takve izjave i prosvjedi jer svatko je dužan da pazi i radi najbolje za svoju plaću

Avatar comparator
comparator
07:41 30.06.2023.

Će da ? Sve će učiniti da bi ? Super po "Vuku" !

NO
Nostromo
06:30 30.06.2023.

Kaj njega nisu priveli vu lisičah? Moj bogec tolko aftomobilov strl, a ni vu remetincu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije