Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedjeljna rekreacija

Sindikat biciklista poziva Zagrepčane na povorku po gradu

Sindikat biciklista poziva na masovnu vožnju širim centrom Zagreba
Matija Habljak/PIXSELL
10.05.2023.
u 14:18

Kreće se u 16 sati, rutom koja počinje kod ulaza u RSC Jarun

Sindikat biciklista pozvao je građane da im se u nedjelju pridruže u biciklističkoj povorci po gradu, kojoj je cilj promocija bicikla kao ekološkog i atraktivnog prijevoznog sredstva te ukazivanja na potrebu poboljšanja biciklističke infrastrukture u gradu.

Iskoristite nedjeljno popodne za rekreaciju i bicikliranje obnovljenom Alejom Matije Ljubeka oko jezera Jarun koje bi, prema najavama, uskoro trebalo postati najveća pješačko-biciklistička zona u Zagrebu sa zabranom prometovanja svim motornim vozilima osim onima s dozvolom. Nakon toga pridružite nam se na kritičnoj masi ulicama koje dijelimo s motornim prometom, pozivaju iz Sindikata biciklista.

Poručuju kako vožnja nije sportska utrka, pozvani su svi, a vozit će se polako uz privremeno zaustavljanje prometa i pod pratnjom policije. Okupljanje je od 15,45 sati kod ulaza u RSC Jarun u Ulici Hrvatskog sokola. Kreće se u 16 sati rutom: Ulica Hrvatskog sokola - Horvaćanska cesta - Ulica Srednjaci - Zagrebačka avenija - Savska cesta - Ulica grada Vukovara - Ulica Hrvatske bratske zajednice (smjer jug) - Slavonska avenija - Ulica Hrvatske bratske zajednice (smjer sjever) - Ulica grada Vukovara - Miramarska cesta - Čazmanska ulica - Paromlinska cesta (Klub Route 66).

Gužve u gradu su postale neizdržive. Nova biciklistička infrastruktura i prilagodba postojeće prometne mreže zbog veće sigurnosti za biciklistički promet je najbrži put za jačanje održivog prometa i posljedično smanjenje prometnih gužvi, buke i zagađenja kao i stvaranje ugodnije životne sredine, ističu u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije