Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki uspjeh

Samoborski inovatori osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju

Foto: Udruga inovatora Hrvatske
1/4
10.11.2021.
u 13:19

Hrvatski su inovatori ostvarili sjajne rezultate u svim kategorijama te su nagrađeni s 3 zlatne, 6 srebrnih, 3 brončane nagrade te 2 posebne nagrade.

Na Međunarodnom sajmu inovacija IENA, održanom u Nürnbergu početkom studenoga ove godine, u konkurenciji više od 400 inovacija iz više od 30 zemalja svijeta, mladi su samoborski inovatori osvojili čak tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Zlatne medalje su osvojile inovacije „MOBILNI VEZ“ tvrtke Jel-Tom d.o.o. autora Ive Vlainić, Frane Pokrajčića i Tomislava Pokrajčića, potom inovacija „BEE SMART“ autora Matije Hržića te inovacija „PRO S“ autora Lovre Stipanovića i Josipa Oroza. Sve tri inovacije mentorirao je Ivan Vlainić, profesor u Srednjoj strukovnoj školi Samobor te predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije.

Foto: Udruga inovatora Hrvatske

Srebrnu medalju osvojila je inovacija „SOLARNI-ELEKTRIČNI BICIKL S HLADNJAKOM“ tvrtke Jel-Tom d.o.o. autora Tomislava Pokrajčića, Frane Pokrajčića, Josipa Šuflaja i Ive Vlainić. Posebnu nagradu KIPA - Korejske agencije za promociju inovacije je dobio Ervin Matić sa inovacijom „WC ŠKOLJKA  BEZ VODE I KEMIKALIJA“, dok je posebnu nagradu FIRI - Prvog iranskog instituta za inovacije i istraživanje zaslužila inovacija „DODATAK ZA PODIZANJE SKIJA  I ODLAGANJE SKIJAŠKIH ŠTAPOVA“ autora Saše Marušića.

Inače, Međunarodni sajam inovacija IENA održava se više od 70 godina što ga svrstava među najstarije a time i među najuglednije u svijetu. Hrvatski su inovatori ostvarili sjajne rezultate u svim kategorijama te su nagrađeni s 3 zlatne, 6 srebrnih, 3 brončane nagrade te 2 posebne nagrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije