Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
91. rođendan ZOO-a

Razrezali tortu i pokazali kako je zoološki vrt izgledao samo s pet stanara

12.06.2016., Zagreb - Povodom 91. rodjendana Zooloskoga vrta Zagreb organizirane su prigodne radionice za djecu.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL
13.06.2016.
u 17:00

Otvorena je i posebna izložba Damira Hoyke “Divlje srce grada“ kojom je na fotografijama spojio znamenitosti grada sa životinjama

Kada je otvoren, u njemu su živjele samo tri lisice i dvije sove, a građani su ga zbog skromne veličine zvali – “zoološki vrtić”. Bilo je to u lipnju 1925. godine, a do danas je Zoološki vrt grada Zagreba poprilično narastao te je 91 svjećicu na torti dočekao u znaku velike modernizacije. Upravo je zato ovog vikenda povodom rođendana vrta prezentirano kako je izgledao, ali i kako će izgledati kada u rujnu zasja novim sjajem. Tada bi, naime, trebala biti gotova prva faza radova. Brojni su Zagrepčani iskoristili priliku i pohrlili u Zoološki vrt gdje su bile organizirane i razne edukativne radionice za djecu, pa su tako najmlađi mogli zaigrati igru “ZOO detektiv“.

– Naučila sam što koje životinje vole jesti i odgovarala na pitanja o njima – rekla je šestogodišnja Jana, samo jedna od mnogih mališana koji su s roditeljima došli na proslavu rođendana vrta.

– Srećom, poslužilo nas je vrijeme pa smo uspjeli proslaviti rođendan s građanima kako smo i planirali. Narezali smo tortu i upoznali posjetitelje s malim tajnama vrta – rekao je Tomislav Krizmanić iz Zoološkog vrta te istaknuo kako je otvorena i posebna izložba Damira Hoyke “Divlje srce grada“ kojom je na fotografijama spojio znamenitosti grada sa životinjama, pa se tako može vidjeti kako bi izgledali lavovi uz kip bana Jelačića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije