Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Prvo malo loptanja, onda i brojalica. Pa zar živimo u dječjem vrtiću?

Oštećena cesta
Zeljko Pusec/PIXSELL
02.02.2018.
u 18:02

Zbog prebacivanja odgovornosti još u Hrvatskom Leskovcu čekaju popravak ceste.

Mir, mir, mir, nitko nije kriv. Početne riječi poznate dječje brojalice očito su omiljena mantra nadležnih gradskih službi, ureda i tvrtki kada dođe do nekog problema za koji su odgovorni. Pa bi onda voljeli da je mir i da nitko nije kriv, no nismo u dječjem vrtiću, nego u ozbiljnom gradu.

Pogreške se, naravno, uvijek mogu dogoditi, no za njih netko mora snositi odgovornost te popraviti štetu koja je nastala. Tako stanovnici Hrvatskog Leskovca već mjesecima čekaju da im se ukaže osoba koja će im objasniti zašto je njihova friško napravljena cesta doslovno propala u zemlju te zašto na rupama uništavaju svoje automobile jer je nitko ne dolazi popraviti.

Ondje su, naime, u proljeće 2016. počeli radovi nakon kojih je naselje na jugu Zagreba konačno dobilo plin, vodu i kanalizaciju. Međutim, prema riječima tamošnjih stanovnika, radovi su odrađeni nekvalitetno pa je cesta počela propadati samo nekoliko dana nakon što je sanirana. Od tada je nitko nije došao popraviti iako se radi o glavnoj prometnici u naselju. Automobili koji pokušavaju izbjeći rupe predstavljaju opasnost za pješake, šahtovi lupaju, ljudi su na rubu živaca, no rješenja nema na vidiku.

Oštećena cesta
1/10

Iako je to trebao biti pozitivan primjer dobre koordinacije dvije gradske tvrtke, iz Vijeća četvrti objasnili su kako je problem upravo u tome što su se u isto vrijeme odvijali radovi i na plinu i na vodi i na kanalizaciji. Trebalo se izbjeći duplo kopanje, no rezultat je taj da se na kraju nitko ne može dogovoriti čija je dužnost dovesti cestu u stanje u kakvom je bila prije radova, ako ne i bolje.

No osim dječjih brojalica, čini se da nadležni u Zagrebu jako vole i loptanje pa prebacuju odgovornost jedni na druge, a kako trenutačno stvari stoje, na kraju se neće uspjeti dogovoriti. Stoga će cijeli trošak na sebe morati preuzeti gradska četvrt. Naravno, zbog toga će tužiti odgovorne čim zaključe tko bi to mogao biti. Pa možda ipak živimo u dječjem vrtiću.

Komentara 3

DO
dopizdilomi
11:01 03.02.2018.

Pa da citiram: "Stručnost prije svega", "Sve je transparentno", "Nema školu ali čovjek zna delati"....................

BL
Blomberg
12:25 04.02.2018.

Slamperaj, neznanje i povrsnost tog "strucnjaka" koji je bio odgovoran za vrijeme i prije asfaltiranja treba najuriti, pa to zna svaki koji radi na asfaltiranju da prije asfalta treba biti postena i stabilna podloga, da ali deckima se zurilo na gablec-i slamperaj je ostao.

SA
samojaija
08:09 06.02.2018.

Tako je u Hrvatskom Leskovcu............. a tako je posvuda, evo i na cestama Kupinečkog Kraljevca, još od proljeća prošle godine. Prvo razrovanu cestu ostave da našim automobilima "utabamo" šljunak koji povremenu dovezu jer valjda izvođač radova nema mehanizaciju kojom see to radi. Štetu na autima snose građani koji se voze po tim cestama. Kada će cesta, jer riječ je o glavnoj cesti, čini mi se da cesta ima županijski karakter (Pisarovina-Zagreb), biti završena i asfaltirana? Slično je i u Remetinečkoj.... u ljeto se nešto radilo, od tada je to krpano nekoliko puta. Kakva je Brezovička? Hudobička? Grančarska? Kakve su ulice u svim tim naseljima? A sve je grad Zagreb, građani imaju iste obveze kao i oni koji žive na Trgu bana Jelačića......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije