Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ostaje mladima'

Oglasili se iz Grada: Jabuka se ne gasi, sve su to zlonamjerne objede trećih osoba

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
15.10.2020.
u 13:26

Sve navedeno u ovom priopćenju su javno dostupne i provjerljive činjenice, a sve ostalo su zlonamjerne objede trećih osoba koje su godinama koristile poziciju udruge radi ostvarenja osobne koristi, ističu iz Grada

Nakon što je prije nekoliko dana u zagrebačkoj javnosti odjeknula vijest o navodnom zatvaranju najstarijeg, ali i omiljenog te kultnog kluba mladih, Jabuke, oglasili su se iz Grada i istaknuli kako se on ne gasi te da "prostor ostaje namijenjen mladima i za mlade, a njime će upravljati oni koji će na javnom nadmetanju dati najbolje uvjete i najbolji program".

- Na današnji dan dug prema Gradu  s osnova korištenja prostora Jabukovac 28 iznosi gotovo pola milijuna kuna te se ovim putem, iseljenjem stečajnog dužnika, nekretnina vadi iz stečajnog postupka upravo s namjerom da se osigura nastavak kulturne djelatnosti u prostoru. Dakle, Grad nema namjeru zatvarati Jabuku, već iseliti udrugu u stečaju, raspisati javni natječaj i osigurati nastavak iste kulturne djelatnosti - priopćili su,

Grad i Glazbeno scenski klub sklopili su, podsjetimo, 20. lipnja 2001. Ugovor o privremenom korištenju prostora na adresi Jabukovac 28, površine 147,08 m², na godinu dana.

Nakon višegodišnjeg pokušaja reguliranja odnosa, dodaju iz Grada, obzirom na istek ugovorenog roka korištenja, pokrenut je postupak iseljenja 2015., ali je i nakon toga s predstavnicimaJabuke održani sastanci na kojima su im nudili rješavanje zakupnog odnosa. 

- Međutim, korisnici nisu bili spremni prihvatiti niti jedan prijedlog Grada Zagreba pa je sudski postupak radi iseljenja nastavljen. Po ishođenju pravomoćne i ovršne presude pokrenut je ovršni postupak radi iseljenja u kojem je doneseno pravomoćno rješenje o ovrsi i po sudu određen dan deložacije. Smatramo potrebnim istaknuti da udruga nije u likvidaciji, već je nad udrugom proveden stečajni postupak, koji postupak je otvoren rješenjem suda, koji je imenovao i stečajnog upravitelja - objasnili su dodajući kako do stečaja nije došlo zbog radnji trećih osoba, nego isključivo zato što udruga nije plaćala i ispunjavala svoje obveze, otvorila račun te održavala godišnje skupštine, odnosno nije poslovala po zakonu.

Oko navodnog zatvaranja Jabuke oglasili su se mnoge osobe poznate javnosti poput Mile Kekina, Zdenke Kovačiček, Dade Topića..., a Zagrepčani su organizirali i prosvjed protiv te odluke koji se treba održati u subotu u 17 sati ispred samog kluba.

- Sve navedeno u ovom priopćenju su javno dostupne i provjerljive činjenice, a sve ostalo su zlonamjerne objede trećih osoba koje su godinama koristile poziciju udruge radi ostvarenja osobne koristi. Spinovi i pokušaji da se kultni zagrebački klub poistovjeti s onima koji godinama bespravno koriste gradski prostor, koji unatoč pokušajima Grada da se međusobni odnosi urede na zakonski utemeljen i partnerski način nisu za to pokazivali pravi interes, irelevantni su jer iza njih ne stoje činjenice. Vraćanjem Jabuke mladima 2001. Grad i gradonačelnik Bandić pokazali su što je prioritet, uostalom kao i u slučaju spašavanja od tajkunizacije kultnih zagrebačkih kina među kojima je i kino Europa - zaključuju iz Grada.

Ključne riječi

Komentara 1

IV
ivica.vukelic57
14:21 15.10.2020.

pa i gradonačelnik koristi svoju poziciju za sv(ak)oga i svašta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije