Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Oglasili se iz Grada: Jabuka se ne gasi, sve su to zlonamjerne objede trećih osoba

Sve navedeno u ovom priopćenju su javno dostupne i provjerljive činjenice, a sve ostalo su zlonamjerne objede trećih osoba koje su godinama koristile poziciju udruge radi ostvarenja osobne koristi, ističu iz Grada
15. listopada 2020. u 13:26 1 komentara 354 prikaza
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon što je prije nekoliko dana u zagrebačkoj javnosti odjeknula vijest o navodnom zatvaranju najstarijeg, ali i omiljenog te kultnog kluba mladih, Jabuke, oglasili su se iz Grada i istaknuli kako se on ne gasi te da "prostor ostaje namijenjen mladima i za mlade, a njime će upravljati oni koji će na javnom nadmetanju dati najbolje uvjete i najbolji program".

U subotu Ne damo Jabuku - za očuvanje kultnog kluba organizirali i prosvjed

- Na današnji dan dug prema Gradu  s osnova korištenja prostora Jabukovac 28 iznosi gotovo pola milijuna kuna te se ovim putem, iseljenjem stečajnog dužnika, nekretnina vadi iz stečajnog postupka upravo s namjerom da se osigura nastavak kulturne djelatnosti u prostoru. Dakle, Grad nema namjeru zatvarati Jabuku, već iseliti udrugu u stečaju, raspisati javni natječaj i osigurati nastavak iste kulturne djelatnosti - priopćili su,

Grad i Glazbeno scenski klub sklopili su, podsjetimo, 20. lipnja 2001. Ugovor o privremenom korištenju prostora na adresi Jabukovac 28, površine 147,08 m², na godinu dana.

Mladi se okupljaju ispred HNK SUSJEDI IH PRIJAVLJUJU Jedno mjesto u Zagrebu postalo je hit. Mladi se tu masovno okupljaju: 'Nemamo kamo ići'

Nakon višegodišnjeg pokušaja reguliranja odnosa, dodaju iz Grada, obzirom na istek ugovorenog roka korištenja, pokrenut je postupak iseljenja 2015., ali je i nakon toga s predstavnicimaJabuke održani sastanci na kojima su im nudili rješavanje zakupnog odnosa. 

- Međutim, korisnici nisu bili spremni prihvatiti niti jedan prijedlog Grada Zagreba pa je sudski postupak radi iseljenja nastavljen. Po ishođenju pravomoćne i ovršne presude pokrenut je ovršni postupak radi iseljenja u kojem je doneseno pravomoćno rješenje o ovrsi i po sudu određen dan deložacije. Smatramo potrebnim istaknuti da udruga nije u likvidaciji, već je nad udrugom proveden stečajni postupak, koji postupak je otvoren rješenjem suda, koji je imenovao i stečajnog upravitelja - objasnili su dodajući kako do stečaja nije došlo zbog radnji trećih osoba, nego isključivo zato što udruga nije plaćala i ispunjavala svoje obveze, otvorila račun te održavala godišnje skupštine, odnosno nije poslovala po zakonu.

Zagreb: Zvonimir Šostar održao konferenciju za medije o trenutnom epidemiološkom stanju u gradu Dr. Šostar: 'Bio u gradu i vidio sam kako se mladi ponašaju, duboko sam nesretan'

Oko navodnog zatvaranja Jabuke oglasili su se mnoge osobe poznate javnosti poput Mile Kekina, Zdenke Kovačiček, Dade Topića..., a Zagrepčani su organizirali i prosvjed protiv te odluke koji se treba održati u subotu u 17 sati ispred samog kluba.

- Sve navedeno u ovom priopćenju su javno dostupne i provjerljive činjenice, a sve ostalo su zlonamjerne objede trećih osoba koje su godinama koristile poziciju udruge radi ostvarenja osobne koristi. Spinovi i pokušaji da se kultni zagrebački klub poistovjeti s onima koji godinama bespravno koriste gradski prostor, koji unatoč pokušajima Grada da se međusobni odnosi urede na zakonski utemeljen i partnerski način nisu za to pokazivali pravi interes, irelevantni su jer iza njih ne stoje činjenice. Vraćanjem Jabuke mladima 2001. Grad i gradonačelnik Bandić pokazali su što je prioritet, uostalom kao i u slučaju spašavanja od tajkunizacije kultnih zagrebačkih kina među kojima je i kino Europa - zaključuju iz Grada.

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti