Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrtići

Odbijete li platiti vrtić – prijeti ovrha

'SLAVONIJA  14.02.2011. VUKOVAR - vrtici i skole su nam sve praznije a djece sve manje  BRANIMIR BRADARIC'
'Branimir Bradaric/Vecernji list'
11.08.2011.
u 11:31

Uplatnice za vrtiće pisat će se prema novome modelu plaćanja – po prihodovnom cenzusu – a dostupne su najranije od 15. kolovoza

Trakavica o cijenama vrtića se nastavlja, a roditeljima iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport poručuju da obavezno plate vrtić ili jaslice prema uplatnicama koje im pošalju iz Grada. A uplatnice će se pisati prema novome, takozvanom Bandićevu modelu plaćanja vrtića. Prema najavama Grada, te bi uplatnice trebale biti dostupne od 15. kolovoza nadalje. Kako nam je kazala jedna mlada zagrebačka majka, u želji da si lakše organizira nadolazeću jesen, nazvala je Gradski ured te ih priupitala kada će uplatnice stići i na koji iznos.

– Rekli su mi da će se najvjerojatnije plaćati prema novom modelu. S obzirom na to da nas iz Skupštine pozivaju neka ne plaćamo po novom modelu, pitala sam ih i što će mi se dogoditi ako želim platiti po starom modelu. Žena mi je odgovorila da će mi se u tom slučaju dogoditi ‘'isto ono što se dogodi kad ne platite kredit u banci'’! – šokirana je Zagrepčanka ovom, kako kaže, gotovo pa prijetnjom ovrhom.

Iz Gradskog ureda odgovorili su da oni provode program “usklađen s proračunom Grada Zagreba koji je Skupština prihvatila...”. To je, dakako, točno. Podsjetimo, da bi se mogao primjenjivati stari model, koji je Skupština naknadno izglasala, trebalo bi napraviti novi rebalans proračuna. To Skupština ne želi jer bi u tom slučaju – mogli ostati bez “fotelja”.

Ključne riječi

Komentara 3

VI
Vito
07:03 12.08.2011.

pitala sam ih i što će mi se dogoditi ako želim platiti po starom modelu. Ništa strašno. Ispunite uplatnicu, napišete iznos koji ste uplaćivali prije i to je to... Banka vam ništa ne može, jer ste platili. Apartčiki vam ništaišta ne mogu, jer moraju prvo podnijeti zahtjeva za ovrhom na točan iznos, a vi ste dio već platili i tako nema sudskih odluka... Ako vam dođe račun za preostali dio, platite deset kuna pa apartčiki moraju sve ponovo na sud o svom trošku, jer nisu naveli točan iznos dugovanja... Kad otplatite djete će vam dolaziti u starački dom s unucima...

LU
lutomirski
16:20 15.08.2011.

Kretenska nacija i njezini zakoni, band lopovska, kad neplatite vrtic, onda treba uskociti sociala da to plati drzavi/gradu.....to su takvi kreteni da je to jedinstveno u Evropi, mozda cete trebati jos fakultet ako ce djete naci mjesto u vrticu !!!???? nedaj mi boze imati posla u Hrvatskoj sa bilokakvim idiotima, pa makar to bili ZETOVCI...jer niti tamo nemozes dobiti kartu ako ne cekas najmanje sat vremena......!!!!

ZG
zgorex
09:19 17.08.2011.

Istovremeno Bandic zaposljava 92 u gradsku upravo kao da nemamo dosta administracije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije