Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova akcija

Uz nove zidove, parkete i sprave uredili smo i dječji vrt!

'31.08.2013., Zagreb - Volonteri Ine i Styrije pomazu u uredjenu vrtica Kolibri koji se obnavlja u sklopu Vecernjakove akcije. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL'
Foto: 'Grgur Zucko/PIXSELL'
1/9
03.09.2013.
u 14:28

Volonteri Večernjeg lista i Ine, odgojiteljice, roditelji i djeca udružili su snage i uredili dva vrta koja se nalaze u dvorištu vrtića Kolibri

Tajnica ima brata koji radi na bušotini u Emiratima. I on je angažirao svoje kolege Sirijce da nas lajkaju na Facebooku. Svi smo dali sve od sebe. Naš je vrtić, srećom, na kraju izabran za ovu hvalevrijednu akciju. Ne znamo kako bismo bez vaše pomoći jer je objekt bio derutan i oronuo – kazala je Vesna Aralica, ravnateljica dječjeg vrtića Kolibri u Dubravi, koji su građani i stručni žiri odabrali za obnovu u Večernjakovoj akciji "Pružimo im vrtić kakav zaslužuju", a Večernji list uz generalnog partnera Inu i partnere Konzum, Hypo-Alpe-Adria-Bank, Chromos boje i lakovi, Belinku, DIP Karlovac, Uslugu Pakrac, Stribor i Kovu obećao preurediti. U srpnju su počeli radovi i ukupno je obnovljeno šest boravaka za djecu u kojima sada prevladavaju vesela žuta, narančasta i zelena boja. U sobe su postavljeni parketi, a u dvorište su stigle nove njihaljke i sprave za igranje.

Uređeni vrtovi

– Oštećenja su bila velika na zidovima i parketima zbog prokišnjavanja. Zidovi su bili toliko napukli da smo strahovali da ne otpadne žbuka i ozlijedi djecu koja borave u vrtiću – istaknula je ravnateljica.

Vrtić Kolibri danas izgleda sasvim drukčije. A kako bi i dvorište zasjalo u ljepšem i ugodnijem ruhu, za vikend su volonteri Večernjeg lista i Ine, odgojiteljice, roditelji i djeca zajedničkim snagama uredili dva vrta. Pomogao je i Zrinjevac koji je dao ukrasno grmlje i stručne radnike.

– I ja sam pomagao. Malo sam kopao po vrtu. Sada sve izgleda super – pohvalio je novi izgled šestogodišnji Robert. Ani Radočaj najviše se sviđaju nove igračke u dvorištu, naročito penjalica.

Presretni roditelji

– Sad ćemo se tu stalno igrati. I moj dečko Danijel ide u ovaj vrtić – priznala je četverogodišnja Ana, dok je njezina sestra Emanuela (8) dodala da joj je drago što se vrtić napokon obnovio jer je i ona tamo boravila prije nekoliko godina. Roditelji imaju samo riječi hvale.

– Svaki je novi detalj i te kako dobrodošao. Zato moj sin Borna (3) i ja želimo pridonijeli uređenju dvorišta. Ovdje boravi od svog osmog mjeseca života – kazao je Nedjeljko Matolić.

>>Vesele boje zasjale u Kolibriju, a stigle 
i njihaljke za djecu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije