Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sesvete

Od ponedjeljka autobus za Markovo polje i Badelov brijeg

ZET
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
12.09.2015.
u 17:20

U zoni groblja predviđena su tri stajališta, a autobus koji će voziti za Badelov brijeg najkraća je linija na području četvrti

Nakon višegodišnjeg čekanja na usvajanje GUP-a stanovnici najveće gradske četvrti Sesvete mogu se veseliti punoj pozornosti vladajućih.

Uz najvažniji dokument koji je usvojen prije dva dana, u toj će gradskoj četvrti već u ponedjeljak početi voziti i dvije nove autobusne linije – 283 koja će prometovati od Sesveta do Badelova brijega i linija 267 koja vozi od Dupca do Markova polja.

– Od Sesveta do Badelova brijega autobusi će voziti kružnom linijom dužine četiri kilometra, dok je trasa linije od Dupca do Markova polja osam kilometara u jednom smjeru – poručili su iz ZET-a.

Tako će linija iz Sesveta prema Badelovu brijegu voziti radnim danom od 5.50, a iz Dupca prema Markovu polju od 6.40 sati. Upravo linija koja prometuje za Markovo polje imat će u zoni groblja tri stajališta – pokraj okretišta, istočnog ulaza i parkirališta, a u suprotnom smjeru stajališta su kod mrtvačnice, istočnog ulaza i okretišta.

– Raduje me linija za Markovo polje jer je ona bila potrebna ljudima, a liniju za Badelov brijeg, koja je sada najkraća, pripremali smo godinu dana – kazao je Damir Markota, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete.

Od ponedjeljka u središtu Sesveta počet će i radovi na uređenju parkirališta pokraj same općine, koji će potrajati deset dana. U to će vrijeme stanovnici moći parkirati kod željezničke pruge pokraj Ninske ulice gdje se parkiranje ne naplaćuje. Za te je radove, kako je kazao predsjednik vijeća Markota, iz budžeta četvrti izdvojeno 100 tisuća kuna, a dodatnih 240 tisuća kuna za uređenje izdvojit će Holdingova podružnica Zagreb parking. (Lana Kovačević)

 

Komentara 1

DO
domicic
21:03 12.09.2015.

Činjenica da se obije linije nalaze u 2. izbornoj jedinici je puka slučajnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije