Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakuševac

Najmlađem "starcu" tek 30 i neka godina

'24.09.2010., Zagreb, Hrvatska - 1. Zagrebacki oldtimer sajam u povodu 40. godina Sajma automobila na Jakusevcu, popularno zvanom Hrelicu. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
24.10.2010.
u 19:00

Na sajmu je izloženo više od 150 vremešnih automobila iz Slovenije, Hrvatske i Austrije. Samo dio njih bio je na prodaju

"Let's twist again" - sviralo je sa razglasa, podsjećajući na plesnjake iz pedesetih godina, a parkirani ljepotani vraćali su u još dalju prošlost.

U povodu proslave 40 godina Sajma automobila i "Hrelića", na Jakuševcu je protekli vikend održan 1. zagrebački oldtimer sajam.

Na njemu je predstavljeno više od 150 oldtimera iz Slovenije, Austrije i Hrvatske, od kojih su najstariji bili iz davnih tridesetih godina prošlog stoljeća a najmlađi iz sredine sedamdesetih. Tek dio njih bio je na prodaju.

Kraj crvenog Opela iz 1963. godine ponosno se smješkao Roman Sajko.

– Znate, prvi je vlasnik njime taksirao Zagrebom. Imam staru fotografiju tog Opela parkiranog na Langovu trgu, čeka mušterije – ozarilo se lice vlasnika sjetom i toplinom. Sve ima svoju cijenu, kaže, no miljenika nije doveo na sajam da ga proda, nego da ga pokaže.

Podsjetimo, proslava 40. godišnjice Sajma automobila protječe u gorčini, Grad prijeti sajmu iseljenjem jer ne plaća najam već pet godina. Direktor sajma Stjepan Obad kaže da nije produžen ugovor o najmu jer je Grad neopravdano udvostručio cijenu, te da je otkrio da Grad uopće nije vlasnik zemljišta na kojem je Sajam automobila, nego država.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije