Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rektorove nagrade

Nagrađena za rad o korovima u nas i Italiji

18.06.2015., Zagreb - Odrzana dodjela Rektorove nagrade na zagrebackom FER-u studentima zagrebackih Sveucilista.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
19.06.2015.
u 14:01

Studenti primili povelje i novac za znanstvena i umjetnička postignuća, a 
Rektor je istaknuo kako dobitnici postaju vrhunski znanstvenici.

Da je dobitak Rektorove nagrade najveći uspjeh koji student može ostvariti tijekom svog fakultetskog obrazovanja, poručio je rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras na jučerašnjoj dodjeli nagrada na FER-u.

– Dobitnici Rektorove nagrade u pravilu postaju vrhunski stručnjaci koji se izdvajaju iz prosjeka. I ja i svi moji prorektori dobili smo nagrade kao studenti – rekao je rektor Boras u govoru za 115 studenata kojima su jučer dodijeljene povelje te novčana nagrada od 1500 kuna.

Dodatan poticaj

Priznanje kojim se nagrađuju najbolji studentski radovi znanstvenog ili stručnog sadržaja dobila je i Valentina Šoštarčić, studentica 4. godine Agronomskog fakulteta, koja je za potrebe rada provela tromjesečno istraživanje u Italiji.

– Bila sam na Erasmus razmjeni pa sam iskoristila priliku da napravim istraživanje o biološkim parametrima korovnih vrsta u Italiji i Hrvatskoj – objasnila je 22-godišnja studentica kojoj je trebalo još tri mjeseca da rad i napiše. Kako kaže, nadala se da će nagradu dobiti, no bila je ugodno iznenađena kada je doznala da je njezin trud prepoznat, što joj je svakako poticaj za budući rad. Osim za znanstvene radove, studenti su nagrađeni i za umjetničke radove te stvaralaštvo pa su mladi glazbenici s Muzičke akademije nagrađeni za posebna koncertna ostvarenja.

Javno djelovanje

Osim pojedinačnih nagrada, dodijeljene su i 24 posebne Rektorove nagrade. Radi se o priznanjima za grupe studenata koji su ostvarili izniman uspjeh u javnom djelovanju. To je, primjerice, pokretanje edukativne izložbe studenata s Veterinarskog fakulteta, uspjeh na međunarodnom natjecanju studenata Pravnog fakulteta, ali i pokretanje novina na Fakultetu političkih znanosti.

– Ovakvo priznanje puno nam znači jer je dokaz da naš rad nailazi na plodno tlo – rekla je studentica novinarstva Matina Tenžera koja je s kolegama primila posebnu nagradu za pokretanje studentskih novina Global. Mjesečnik u kojem mladi novinari već godinu dana obrađuju teme iz studentskog, društvenog i kulturnog života točno je za prvi rođendan primio nagradu koja je svima poticaj za još bolji rad, poručila je ekipa s Fakulteta političkih znanosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije