Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prilaz školi

Na putu do škole učenici moraju hodati uz aute u uskoj uličici

Vrsnička ulica
Davor Puklavec/PIXSELL
28.09.2010.
u 12:01

Južni prilaz školi Bartola Kašića na dijelu Vrisničke ulice nema nogostup kojim bi učenici sigurno stigli na nastavu pa se svakodnevno moraju “boriti” s automobilima na cesti.

Roditelji mališana koji idu u OŠ Bartola Kašića već godinama pokušavaju svojoj djeci osigurati siguran put do škole, no od mjerodavnih institucija dobili su samo negativne odgovore. Naime, južni prilaz školi na dijelu Vrisničke ulice nema nogostup kojim bi učenici sigurno stigli na nastavu pa se svakodnevno moraju “boriti” s automobilima na cesti.

Kazna za vlasnika

– Djeca su prisiljena hodati posred ceste i stalno smo u strahu da im se nešto ne dogodi. Tražimo da se što prije riješi taj problem. Ako se ne može napraviti nogostup, neka se barem postave stupići ili ležeći policajci kako bi mališani bili donekle sigurni – očajna je majka učenika drugog razreda Nataša Lujanac.

Roditelji su pisali i Gradskom uredu za izgradnju grada, no pročelnik Davor Jelavić odgovorio im je da Odjel za promet nije u mogućnosti udovoljiti njihovu zahtjevu budući da je sporni dio ulice, u dužini od 20-ak metara, u privatnom vlasništvu.

– Prije godinu dana Komunalna služba kaznila je vlasnika zemljišta zbog neodržavanja gradilišta. Grad čeka da on počne graditi, nakon čega će morati osigurati i dovoljnu širinu za gradnju nogostupa, no to traje već godinama i ne vjerujem da će se uskoro nešto promijeniti – dodala je Nataša Lujanac. Očajan je i roditelj mališana s Vrbana III, koji je želio ostati anoniman.

– Zar je problem izdvojiti nekoliko tisuća kuna za dječicu? Kad nisu sagradili školu u našem naselju, a prema svemu sudeći još dugo je nećemo ni imati, pa djecu razvozimo po okolnim kvartovima, zaslužili smo barem da sigurno pješače Vrisničkom ulicom – objasnio je ogorčeni otac.

Na spornoj lokaciji očevid su obavili i djelatnici PU zagrebačka te utvrdili da unatoč tome što će policajci poduzeti represivne mjere prema vozačima koji ne poštuju prometna pravila, problem odvajanja pješaka od automobila i dalje ostaje, zbog čega je potrebno što prije sagraditi nogostup.

Bez optimizma

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka Jug Saša Molan nije optimističan što se tiče rješenja problema.

– U našoj četvrti je nekoliko škola u sličnoj situaciji. Problem su imovinskopravni odnosi koje je jako teško riješiti jer se uz takve ulice najčešće nalaze obiteljske kuće koje su davno sagrađene. Sporni dio Vrisničke ulice vrlo je uzak pa je pitanje ima li uopće mjesta da se ondje uredi nogostup – rekao je predsjednik Vijeća Molan.

A ako nitko ništa ne poduzme, roditelji su, kažu, spremni izdvojiti novac iz svojih džepova samo da se djeci osigura siguran dolazak u školu i povratak kući.

Komentara 4

MI
Milkica
15:35 28.09.2010.

Bez pločinka je i dijelom i Koranska ulica koja (nažalost) više nije slijepa pa njome jure automobili koje boli neka stvar za pješake. Isto tako neka stvar boli policiju i Grad.

DO
Doctor
16:43 28.09.2010.

8 godina sam išao tim putem u školu i nikada se nitko nije žalio odjednom je nastala panika bez razloga mjesta ima sasvim dosta za prolazak a ta cesta niti nije toliko prometna

VI
Vito
09:05 29.09.2010.

Nekoliko tisuća kuna košta i mješalica betona. Skinete tablice i deset kubika betona na svaku stranu te privatne ulice pa nek onda netko vozi po njoj. Ili - Vlasnik stavi rampu i naplaćuje prolaz kroz svoje vlasništvo. Baš me zanima,ma, koriste li i roditelji tu cestu kako bi si skratili vožnju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije