Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još čekaju novac

Ministarstvo Sveučilištu u Zagrebu duguje 130 milijuna kuna

\'zivot..29.09.2006. ...pravni fakultet....studenti... snimio:Antonio Bronic\'
\'Antonio Bronić/Pixsell
30.03.2011.
u 16:52

Zagrebačko sveučilište izvjestilo je o smanjenju upisnih kvota za iduću godinu pa će broj studenata biti za 167 manji i iznositi 12.410 upisanih

Ministarstvo obrazovanja i športa koje je prošle akademske godine donijelo odluku o plaćanju participacija svim studentima prve godine preddiplomskih studija, Sveučilištu u Zagrebu još nije isplatilo punu svotu za tekuću godinu. Dok na Sveučilištu kažu da čekaju isplatu koju ih Ministarstvo uvjerava da će biti u travnju, u Ministarstvu kažu da školarine nisu uplatili zato što Sveučilište još uvijek nije dostavilo potpuni izračun za tekuću godinu.

Predujam koje je Sveučilište dobilo, prema podacima iz Ministarstva, iznosi 40 milijuna kuna, dok treba dobiti još 130 milijuna. Iz Sveučilišta uvjeravaju, ipak, kako to neće biti razlog aktiviranja klauzule ugovora koji su brucoši potpisali, a prema kojoj oni moraju platiti školarine, ako to ne napravi Ministarstvo. No, Ministarstvo obrazovanja Sveučilištu treba isplatiti i sredstva za financiranje vanjskih suradnika, za tekuću i prošlu godinu.

– Za ovu je godinu procijenjen nedostajući iznos od 30 milijuna kuna, a za prethodnu od 12 milijuna – izvijestila je Vesna Vašiček, prorektorica za poslovanje.
Na Sveučilištu, osim toga, čekaju još uvijek odluku hoće li Ministarstvo i iduće, 2011./2012. godine pokriti troškove participacija, kako bi mogli na vrijeme isplanirati godinu.

Sveučilište je, inače, izvijestilo o smanjenju upisnih kvota za iduću godinu pa će broj studenata biti za 167 manji i iznositi 12.410 upisanih. Veliki dio odnosi se na fakultete s područja društvenih znanosti, na koje će se upisati 135 studenata manje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije