Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALI BEZ TOPLE VODE

Zagrepčane sa zapada grada jutros dočekao hladan tuš: 'Nadam se da će nam smanjiti cijenu računa'

Zagreb: Popravak vrelovoda zbog ?ijeg puknu?a dio Novog Zagreba nema grijanje i toplu vodu
Petar Glebov/PIXSELL
13.05.2023.
u 11:44

Privremeno je obustavljena isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u naseljima Trešnjevka, Voltino, Gajevo, Staglišće, Gredice, Jarun, Vrbani, Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice

Nezadovoljstvo stanovnika zapadnog dijela Zagreba krenulo je ključati nakon sinoćnje situacije zbog koje ih je danas doslovno dočekao hladan tuš. Naime, kako smo ranije pisali, sinoć su iz HEP Toplinarstva izvijestili da je, zbog puknuća magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda, koji prolazi kroz područje Elektrane-toplane Zagreb, obustavljena je isporuka toplinske energije na zapadnom dijelu grada.

Tako je privremeno obustavljena isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u naseljima Trešnjevka, Voltino, Gajevo, Staglišće, Gredice, Jarun, Vrbani, Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice. Jedna od onih koja je također ostala bez tople vode je i naša čitateljica (35) kojoj subotnje jutro zbog cijele situacije i nije počelo baš najveselije. 

- Bome je bilo lijepo iznenađenje jutros. Sve što čovjek želi kad ide prati kosu jest da shvati da je voda ledena i da će ostati ledena. Prošle godine su bili neki radovi, pa zar nije vrijeme da to jednom naprave kako treba pa da se ovo ne događa. Nadam se da će smanjiti cijenu računa jer u suprotnom ovo nije u redu i sigurno je kršenje naših potrošačkih prava - rekla je za Večernji list nezadovoljna Zagrepčanka. 

Iz HEP Toplinarstva ističu da su zbog havarije magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda, koji prolazi područjem Elektrane-toplane Zagreb, poplavljena proizvodna postrojenja Elektrane, pa su iz sigurnosnih razloga odmah isključena.

U tijeku je detaljnije utvrđivanje uzroka kvara nakon čega će se pristupiti hitnoj sanaciji te ponovnoj uspostavi isporuke toplinske energije, dodaju.

Uz spomenutir kvar, stanovnici zapadnog dijela Zagreba moraju se pripremiti i na to da od ponedjeljka kreće i prva obustava isporuke toplinske energije u sklopu projekta "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba".  Bez tople vode bit će krajnji kupci u naseljima Gajevo, Staglišće i Jarun. Mijenjat će se dotrajala vrelovodna mreža duž Horvaćanske ceste blizu križanja s Ulicom Hrgovići, a zbog kompleksnosti i opsega radova, prekid isporuke tople vode ne može se organizirati na način da traje kraće. HEP moli građane za strpljenje i razumijevanje, jer će po završetku radova dobiti stabilniju i kvalitetniju opskrbu toplinskom energijom.

 

Komentara 21

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
12:45 13.05.2023.

Pa sad kad promijene imena 10 ulica svi komunalni problemi će biti riješeni. Kako ne kužite??

EJ
ejStef
12:34 13.05.2023.

Smanjiti cijenu? Ha, ha, dobra fora. Cijena će ići gore, a ne dolje... No, kao kompenzaciju, ova vlast će promijeniti ime ulice, pa će pogođenim građanima biti lakše...

Avatar ljutapica
ljutapica
12:52 13.05.2023.

Za utjehu ćete dobiti Ulicu Mile Kekina! Nije li to krasno 🤗 !?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije