Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utvrđuje se izvor

Kolaps na zapadu Zagreba: Pukla vodovodna cijev i poplavila toplanu pa je HEP ugasio grijanje

Zagreb: Na križanju Koranske i Koturaške puknuo lokalni vodovod, u Savskoj se voda izlila iz magistralnog voda
Sanjin Strukic/PIXSELL
12.05.2023.
u 23:43

Zbog puknuća su poplavljena proizvodna postrojenja koja su odmah nakon toga isključena. U tijeku je utvrđivanje uzroka kvara te sanacija.

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda, koji prolazi kroz područje Elektrane-toplane Zagreb, obustavljena je isporuka toplinske energije na zapadnom dijelu Zagreba, izvijestilo je HEP Toplinarstvo u petak navečer. Privremeno je obustavljena isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba - odnosno u naseljima Trešnjevka, Voltino, Gajevo, Stagliše, Gredice, Jarun, Vrbani, Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice.

Iz HEP Toplinarstva ističu da su zbog havarije magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda, koji prolazi područjem Elektrane-toplane Zagreb, poplavljena proizvodna postrojenja Elektrane, pa su iz sigurnosnih razloga odmah isključena. U tijeku je detaljnije utvrđivanje uzroka kvara nakon čega će se pristupiti hitnoj sanaciji te ponovnoj uspostavi isporuke toplinske energije, dodaju.

Video: Poplava u Čačincima

 

Ključne riječi

Komentara 14

JU
juma
00:53 13.05.2023.

Kakav kolaps i poplava? Kriv je prethodnik. Gradonačelnik je već poptpalio trnjanske kresove i označio ulice čije nazive mora promijeniti. Dakle prvi prioriteti su odradjeni. Stiže osobno čim nagovori zaposlenike Holdinga da raskrče sigetsku prašumu i pokupe otpad. Kao visoko obrazovani kadrovi malo su nevoljni raditi za mizeriju od1000 i + eura pa im mora obećati još i poseban dodatak za rad u prašumama i na poplavljenom području.

PE
Pentagon
06:22 13.05.2023.

Možda da Senfić napravi novu fontanu po uzoru na Banditića? Koliko vidim po funkcioniranju Grada i Holdinga- I POSLIJE BANDIĆA - BANDIĆ!

EJ
ejStef
10:13 13.05.2023.

To su krivi saboter i narodni neprijatelji. Nema veze što se sve raspada, bitno je da mi promijenimo imena ulica. Narod će to shvatiti i podržati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije