Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umalo na suhom

Kino Grič ilegalno je priključen na vodu, tvrde da su morali

\'karlovac voda....180707 casa, voda, pipa. snimila kristina stedul-fabac\'
Arhivska fotografija
24.11.2011.
u 09:00

Iako su iz Vodoopskrbe utvrdili da je Kinu Grič isključen ilegalni priključak, ipak su se uspjeli dogovoriti

Kino Grič u Jurišićevoj 6 na listi je onih koji su ilegalno priključeni na gradski vodovod, stoga su im u srijedu iz Vodoopskrbe došli isključiti “neovlasni priključak”.

– Iskop priključka nije izveden zbog dugova legalnih korisnika, već zbog saznanja o nepovlasnoj potrošnji vode. Šteta se procjenjuje – navela je Ana Glavan, glasnogovornica Vodoopskrbe i odvodnje.

Tražili su svoj priključak
Pa ipak, doznajemo kako je tijekom dana između Vodoopskrbe i Kina postignut dogovor o neisključenju, stoga će Kino Grič i caffe bar nastaviti rad.

Kako tvrdi Ina Čavlina, predstavnica uprave Kinematografa (Kino Grič), bili su prisiljeni uključiti se na “sekundarno brojilo” zbog imovinskopravnog sukoba s korisnikom zgrade.

– Zato smo i prije godinu i pol zatražili od Vodoopskrbe uvođenje vlastitog priključka, no još uvijek nismo dobili rješenje – kaže.

Zgrada je inače u vlasništvu MORH-a, ali je korisnik udruga Hrvatski katolički zbor “Mi”, koja je tamo vodila Dom za mlade “Kardinal Alojzije Stepinac”. Upravo je udruga lani zatražila izvlaštenje legalnog priključka, objašnjava tajnik udruge i odvjetnik Denis Bajs, jer im je iz Vodoopskrbe stigao račun od gotovo 300 tisuća kuna, a za koji su smatrali da je dug Kinematografa.

– Kino i kafić trošili su našu vodu godinama, bez našeg znanja, a nikada je nisu plaćali. Mjesec dana nakon što je izvlašteno brojilo, a zgrada ostala bez vode, oni su je ponovno imali. Kako, ne znam – kaže Bajs, koji je protiv udruge podnio civilnu tužbu i kaznenu prijavu.

Stari dogovor s vojskom
No Čavlina pak tvrdi da je Kino Grič oduvijek imalo dogovor s vojskom o neplaćanju vode, a zauzvrat su se plaćale druge režije.

– Udruga, na koju je u međuvremenu prešlo brojilo, nikada nam se nije obratila za račune, ni usmeno ni pismeno – kaže, a spominje i da su udruzi, navodno, već godinu i pol isključeni i struja i plin te da nisu Gradu plaćali komunalno.

Komentara 2

TO
tomaivan
13:24 24.11.2011.

može li mi netko od lingvista objasniti što znači \" nepovlasna \" uporaba vode ?

VI
Vito
06:53 26.11.2011.

što znači \" nepovlasna \" uporaba vode ? Očito netko ima nekakve povlastice kod plaćanja potrošene vode... Ovdje se može naslutiti kako bivša vojska nikad nikom nije plaćala potrošenu vodu, jer ta zgrada nekad bila u vlasništvu bivše vojske, a, a u prizemlju je bilo kino... No, gdje su pravi vlasnici kojima je ta zgrada oduzeta nakon drugog svjetskog rata, a koji su imali \"legalni\" priključak na vodu od izgradnje u 19. stoljeću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije