Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi na Prekrižju

Kerum obnavlja derutni restoran Šumski dvor

\'23.12.2011., Prekrizje - Restoran Sumski dvor u derutnom je stanju vec dugi niz godina. Photo: Borna Filic/PIXSELL\'
Foto: Borna Filić/Pixsell
1/3
03.01.2012.
u 10:00

Splitski gradonačelnik: 
To će biti ekskluzivan restoran, onakav kakav Zagreb i zaslužuje

Mrtvi kapital na Prekrižju, odnosno derutni restoran Šumski dvor, nekretnina splitskog gradonačelnika Željka Keruma, uskoro bi trebao postati ono što je nekada bio. Naime, kako kaže gradonačelnik Kerum, radovi na preuređenju započet će za dva tjedna, a restoran na prestižnoj lokaciji za koji je, kaže, platio pet milijuna eura, bit će obnovljen do ljeta.

Završna faza

– Sada se radi projekt i izrada je pri kraju. To će biti najekskluzivniji restoran u gradu, onakav kakav Zagreb zaslužuje. Radovi ne bi trebali trajati više od sto dana, a do ljeta će restoran sigurno biti obnovljen – kazao je Kerum.

Šumski dvor imat će istu namjenu kao što je imao i davnih 70-ih kada je bio glavno okupljalište Zagrepčana, odnosno bit će restoran sa sobama za spavanje na katu.

– Namjena je ista i zbog toga radovi ne bi trebali trajati duže od planiranog, to je i prije bio restoran sa sobama i tako će i ostati – dodao je splitski gradonačelnik. Koliko će, pak, novca uložiti u objekt koji je kupio još 2008. godine, Kerum nije htio otkriti. Kazao je samo da se radi o obnovi, a ne o izgradnji.

Godinama zapuštena nekretnina na Prekrižju danas je više nalik na odlagalište smeća. Derutni objekt, s lokotom na zahrđaloj ogradi, ono je što stanari Tuškanca svakodnevno gledaju kada prolaze tom ulicom, a svi se slažu da je vrijeme da se nešto i poduzme.

– Sjećam se tog restorana još od djetinjstva. Bilo je to prekrasno mjesto za izlazak. Znam samo da, kako su se događale pretvorbe javnog u privatno, tako su se mijenjali vlasnici, a Šumski dvor ostao je zapušten. Sada je ruglo, godinama je pod lancem i propada. Vrijeme je da netko s njim nešto i napravi – kazala je stanarka Tuškanca Jadranka Jankač.

Iako su u neposrednoj blizini smještene vile i ambasadorske rezidencije, dio ceste pored Šumskog dvora zapušten je.

– Znam da je mjesto zapušteno i šteta je da tako stoji kao ruglo. Radi se o čestici površine od 1150 četvornih metara, ugostiteljske namjene i na tom mjestu trebalo bi se nešto napraviti – ispričao je Luka Šimurina, predsjednik gradske četvrti Gornji grad.

(Ne)briga Grada

– Ako vlasnik ne učini ono što je obećao, za sve bi se trebao pobrinuti Grad – smatra Iva Ujević Birtić. – Ovakvo stanje moglo bi potrajati još dugo, dok se netko ne uhvati posla.

– Ako su već prodali taj objekt, trebali su vlasniku dati rok do kojega ga mora preurediti. Ondje se godinama ništa ne događa, sanitarna školjka je nasred ulaza, sve je derutno, a nitko za to ne odgovara – kazala je nekadašnja stanarka Tuškanca koja ga često posjećuje.

Komentara 25

DK
dkatica2
16:44 03.01.2012.

Kerume stari tajkune pod hitno ovo obnovi , ...

MI
Milkica
10:08 03.01.2012.

Kerum. Mogu li ovo društvo i ovaj grad niže? Mogli bi mu još dati i titulu akademika.

AM
Axis Mundi
11:05 03.01.2012.

03.01.2012. u 10:59h mikrogrizzly je napisao/la: ------------------------------------------------------------------ lova čuda radi. pitam se samo koliko još špijuna i doušnika ima oko (svih) nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije