Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam grada

Kako smo svojom ljubaznošću "kupili" turiste s dalekog istoka

turisti
Sanjin Strukić/PIXSELL
28.07.2016.
u 17:00

Korejci tvrde da je više od 80 posto turističkih paketa za Zagreb kod njih rasprodano

Nije ih briga što je vruće, što se nemaju kamo sakriti od sunca. Ili što je gužva, što se kroz masu moraju probijati da bi došli do određenog štanda. Pod šeširićima, sa selfie-štapovima u rukama i bocama vode u torbama, Korejci svakog dana obilaze Dolac. Hit je to destinacija u Zagrebu koju svakako žele posjetiti kad su ovdje jer, kako sami objašnjavaju, takvog tipa tržnice kod njih nema. Ne što se tiče robe, dodaju, već tamošnjih kumica i prodavača koji će im na sve moguće načine objasniti što nude i po kojoj cijeni, pa taman ako treba rukama i nogama.

– Svaki dan je ovdje po nekoliko grupa, a zamislite, vole jesti med – smiju se prodavači na Dolcu, dok Korejci objašnjavaju zašto im je upravo Zagreb ovogodišnja ljetna destinacija. Dokumentarni film o glavnom gradu Hrvatske koji se emitirao na tamošnjoj nacionalnoj televiziji potpuno ih je oduševio pa sad uopće i ne razmatraju odlazak na neka druga mjesta. – Prodaja turističkih paketa za Hrvatsku, odnosno baš za Zagreb porasla je sigurno osamdesetak posto. Mi smo jedva rezervirali let – objasnila je Gyujeong Kim iz Južne Koreje, kojoj je Zagreb, priznala je, sve što je i očekivala. Grad je siguran, a ljudi, baš kao i u dokumentarcu koji je gledala, izuzetno ljubazni.

A u moru znamenitosti upravo to jedan je od glavnih turističkih aduta Zagreba. Ljudi kojima nije teško ni u kojem trenutku odgovarati na pitanja stranaca, uputiti ih u smjeru koji im je potreban ili im objasniti ono što ih zanima. Nije ni čudno što se, stoga, turisti najbolje osjećaju upravo na Dolcu, gdje je razumijevanje, unatoč nepoznavanju stranih jezika, na razini kojoj se mnogi i čude. – Bili smo na mnogim mjestima, a ovo je jedno od rijetkih gdje cijene u suvenirnicama i kafićima nisu veće za strance – pohvalili su Zagreb i Švicarci Carla i Basil te rekli kako će svakako doći ponovo. Jer, u konačnici, znamenitosti se obiđu brzo, a ono što se zapamti – dobri su ljudi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije