Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Izgubit ćemo zdravlje zbog antena u centru'

Stanari u Hatzovoj apeliraju na opasnost, obratili su se Ministarstvu graditeljstva, te prometa i veza, Hakomu i Hrvatskoj udruzi za zaštitu od elektromagnetskog zračenja
20. prosinca 2014. u 12:00 40 komentara 3918 prikaza
19.12.2014., Zagreb - Stanar ulice Pavla Hatza 5, Franjo Vucer upozorava da su u ulici postavljena dva nova telekomunikacijska odasiljaca na krovu zgrade u ulici Pavla Hatza 8. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U stanu u Hatzovoj 5 živi već 68 godina, no Franjo Vučer zabrinuo se kada je prilikom povratka s mora krajem rujna vidio veliki repetitor na vrhu zgrade preko puta.

Ipak, reagirao je kada je prošle nedjelje s dizalicom podignuta još jedna antena.

–Inženjer sam po struci i jasno mi je što su magnetska zračenja. U okolici ima oko 200 ljudi. Izgubit ćemo zdravlje! - kaže Vučer, te dodaje da je u blizini, na zgradi policije, postavljen još jedan veliki repetitor, dok je na hotelu Sheraton "čitava šuma".

U Petrinjskoj u dvorištu zgrade je i HEP-ov transformator, svojevrstan akumulator za čitavi centar kad nestane struje. Obratio se i Ministarstvu graditeljstva, te prometa i veza, Hakomu i udruzi HUZEZ. Susjedna zgrada mijenja krovište, pa Vučer pretpostavlja da tako kompenziraju postavljanje antena, za koje se ne mora imati ni građevinska dozvola.

–Potrebni su potpisi stanara čiji stanovi čine 51 posto kvadrata cjelokupne zgrade - rekao je predsjednik HUZEZ-a Stjepan Pezo, te dodao da su se ljudi zbog problema s antenama počeli iseljavati iz svojih stanova.

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

 • Trnjanec:

  Na koji broj MOBITELA se može dobiti gospodina?

 • hung_up:

  Sad ce se javiti ekipa od cca 70 god i reci da im je zdravlje naruseno zbog baznih stanica i repetitora. Cudno mi samo kako nitko ne misle na zdravlje kad treba dobiti iphone za kunu ili ako ne moze ... prikaži još! na fb..zakljucak je da svi tehnicari koji odrzavaju infrastrukturu i rade u blizini repetitora imaju rak, a vecinom umiru mladi? koji licemjeri..

 • Avatar Duran Duran
  Duran Duran:

  I kaj sad, najbolje da antene , trafostanice, WC-školjke......golube, sve instalirati u Jakuševcu, oni tamo se itak rađaju sa štitovima , sve da bi ovakav stari prdo uživao komociju i bio ekološki svjestan !