Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Iz Dugava me već 35 godina može izvući jedino more

U obitelji Kalebota glazba je vrlo važan segment. Sin zastupnice Tigran Kalebota bubnjar je Psihomodo Popa
01. lipnja 2016. u 12:00 0 komentara 3469 prikaza
27.05.2016., Zagreb - Marija Kalebota kvartovska zastupnica u Dugavama. DKS_56138258  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Kad ona počne “tapkati nožicama”, znak je to da je stiglo ljeto - tako su se s Marijom Kalebotom (79) šalile njene kolegice čim bi se u Zagrebu pojavilo malo jače sunce. Znale su, govori ova zastupnica u Gradskoj skupštini, da je rođenoj Splićanki već pomalo vrijeme da se počne spremati da ode “dolje”.

Druženje s umirovljenicima

– Zima u Zagrebu, a ljeto na moru. Ali mogu vam reći da se jednako veselim kad idem u Split, kao što se veselim i kad se vraćam u Zagreb. Ipak je ovdje moj dom već 55 godina - objašnjava Marija Kalebota, koja posljednjih 35 godina živi na istoj adresi u Dugavama. U zgradu je doselila kad su je izgradili, predstavnica je stanara u svom ulazu, a posebno je ponosna na cvijeće koje ispred zgrade koje sama uređuje.

- Prije Dugava, živjeli smo u Sigetu. Nije bilo dućana, a autobus bi došao do kvarta samo ako bi se vozaču dalo. Ali bilo je divno - prisjeća se zastupnica te dodaje kako je Zagreb, od njenog dolaska u grad, napredovao u svakom pogledu. U tome je, kaže, uvelike pomogao sadašnji gradonačelnik, u čijem klubu zastupnika u Skupštini se i ona sama nalazi.

–Rad je ključan za napredak. Znamo to i mi u Matici umirovljenika, stalno smišljamo različite projekte i programe da kreativnost što bolje dođe do izražaja - objasnila je Kalebota, koja je, uz skupštinske dužnosti, gdje je predsjednica Odbora za socijalnu skrb i članica Odbora za kulturu, ujedno i predsjednica Matice umirovljenika Grada Zagreba.

Posla je puno, kaže zastupnica, ali uz dobru organizaciju, sve se stigne. Pročitati dobru knjigu, okupiti obitelj na ručku, otići na dobar koncert ili predstavu.

– Knjige jednostavno obožavam. Ne mogu se ni sjetiti koliko sam puta dobila jedinicu u školi jer nisam pratila nastavu, nego po skrivečki čitala - smije se Kalebota, koja je, s prijateljicama, pretplatnica Plavog i Bijelog ciklusa Zagrebačke filharmonije te izvedbe u Lisinskom ne propušta.

Suprug poznati redatelj

–Ljubav prema glazbi obiteljsko je naslijeđe. Moja je mama jako dobro svirala glasovir, a i braća su također nadarena - kaže Marija Kalebota, čiji sin je također vrlo veliki ljubitelj glazbe. Tigran Kalebota bubnjar je Psihomodo Popa, ali nikako jedina zvijezda u obitelji. Njegov otac Marin redatelj je i novinar koji je realizirao više od 1500 prijenosa na HRT-u, između ostalog posjet američkog predsjednika Richarda Nixona Kumrovcu i niz Sinjskih alki.

- Žao mi je što njegov rad na matičnoj mu kući nije više cijenjen i priznat - priznala je Marija Kalebota. 

 

Slobodno vrijeme

Čitanje – Marko Marulić omiljeni joj je književnik, a slobodno vrijeme najčešće provede čitajući. Radni je vijek provela u Znanju.

Glazba – Ne propušta Plavi i Bijeli ciklus Zagrebačke filharmonije, posebno voli klasiku, a u posljednje vrijeme i crossover glazbu

Obitelj – Nedjeljom su svi kod nje na ručku, a posebno se voli družiti s unukom koja se sad sprema za fakultet.

VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.