Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U CENTRU ZAGREBA

Inspektorat zaustavio radove na obnovi Muzeja gdje je otpali zid izazvao kaos. Doznali smo zašto

Zagreb: Pogled na krov Muzeja za umjetnost i obrt koji se nadavno urušio
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
19.05.2023.
u 16:43

Dogodila nam se klasična hrvatska situacija, fali nam jedan papir koji po jednom zakonu nismo dužni imati, a po drugom jesmo- objasnio je ravnatelj MUO-a Miroslav Gašparović,.

Građevinska inspekcija jučer je zbog utvrđenih nepravilnosti obustavila radove na gradilištu Muzeja za umjetnost i obrt, javio je nezavisni gradski zastupnik Ivica Lovrić. 

-Time je de facto potvrđeno da je zbog nestručnosti, nekompetentnosti te potpunog nedostatka organizacije od strane Grada nepovratno oštećena zgrada koja je neprocjenjiva kulturna baština te samo pukom srećom nisu izgubljeni ljudski životi. Čelni ljudi Grada nisu se osjetili nimalo odgovornim za obnovu i sigurnost objekata kojima je Grad Zagreb korisnik ili vlasnik - poručio je Lovrić. 

A da su radovi na obnovi MUO-a stali, potvrdio nam je i njegov ravnatelj Miroslav Gašparović. 

-Došlo je do nesporazuma u interpretaciji zakona. Obnovu s pravne strane koordiniraju dva zakona, Zakon o obnovi i Zakon o graditeljstvu koji su međusobno često u koliziji. Dogodila nam se klasična hrvatska situacija, fali nam jedan papir koji po jednom zakonu nismo dužni imati, a po drugom jesmo- objasnio je Gašparović,. 

Sporni dokument, dodao je, trebao bi stići do ponedjeljka, tada će se znati kreće li se u daljnje radove ili ne. Do tada su, kaže, usporeni, odnosno odvijaju se samo radovi zaštite objekta. 

-Cijela situacija može rezultirati time da izgubimo desetak milijuna eura iz Fonda solidarnosti i da trošak obnove na koncu plate Zagrepčani- zaključio je ravnatelj.

Ključne riječi

Komentara 5

EZ
ezer
20:56 19.05.2023.

Ponovno nismo ništa saznali, koji je to papir u pitanju?

Avatar mrIvan
mrIvan
07:30 20.05.2023.

Ne treba podcijeniti Možemo! - tko kaže da i dalje Lovrić ne dobiva neku pinku od Grada?

OB
obican
17:49 19.05.2023.

Kad lovric, koji je do jucer uzimao placu od Zagreba napada te iste, neprocijenjivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije