Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre vijesti

Inicijativa "Plac nakon placa" ide dalje: Zagorkin sajam na Dolcu moguć i prije ljeta

Građani u kupovini namirnica za subotnji ručak na tržnici Dolac
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
14.04.2022.
u 16:11

Najkraće, inicijativa ide u etapnu realizaciju (kako smo i inicijalno predložili), a kao prvi sajam radno je odabran Zagorkin sajam knjiga, stripova i nosača slike i zvuka na Dolcu! - poručuju iz platforme 1postozagrad, koja je inicijativu predložila gradonačelniku

Građanska platforma 1postozagrad ima ideju kako preporoditi gradske tržnice i nakon standardnog radnog vremena. Kao što smo već pisali, inicijativom "Plac nakon placa" ideja je da odabrane gradske tržnice dobiju svoj prepoznatljivi sajam koji bi se održavao jednom tjedno, po uzoru na zagrebački Britanac, gdje se nedjeljom održava sajam antikviteta. 

Iz platforme sad imaju dobre vijesti, jer izgleda da projekt ide u pozitivnom smjeru. Kako su napisali na svojoj Facebook stranici, održali su sastanak s novom voditeljicom i predstavnicima Tržnica Zagreb, a tema je upravo bila njihova inicijativa. 

- Sastanak je održan na poziv direktorice Božene Cvitanović (recentnije odabrane na funkciju na javnom natječaju nove gradske uprave).  Prijedlog je obrazložen, a ukazivali smo i na moguća tehnička rješenja.  Vrlo je važno da se naš prijedlog u bitnome oslanja na Razvojnu strategiju Grada Zagreba i konkretne mjere koje Strategija propisuje. 


Najkraće, inicijativa ide u etapnu realizaciju (kako smo i inicijalno predložili), a kao prvi sajam radno je odabran Zagorkin sajam knjiga, stripova i nosača slike i zvuka na Dolcu! U narednim danima razraditi će se tehnički detalji, a imamo i okvirni datum mogućeg početka sajma (prije ljeta!) - poručuju u inicijativi te dodaju da je zasad okvirni datum oko Dana grada Zagreba, dakle 31. svibnja. Ako i kad se dogodi, dodaju, Zagorkin sajam knjiga biti će prvi novi trajni sadržaj u gotovo stogodišnjoj povijesti najpoznatije zagrebačke tržnice, a Zagreb se konačno barem malo približiti standardima razvijenih europskih gradova. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije