Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Licemjerje

Građanskoj akciji ne smeta što je njezin član osuđen za korupciju

Igor Knežević
Patrik Macek/PIXSELL
10.05.2013.
u 08:32

U našim su redovima i oni koji imaju putra na glavi, no javnost još ne zna najgore informacije o takvim članovima, kaže nam jedan aktivist

Pokazivali su HDZ-u put do Remetinca, redovito prosvjeduju pred Vladom, “sudjelovali” su na tribinama Milana Bandića optužujući ga za lopovštinu, bore se protiv korupcije, nepotizma, terora, kapitalista... Entuzijastične aktiviste Građanske akcije (GA) ni nakon tri godine “rada” nije popustila volja i ne smeta im što im je jedan od glavnih aktivista i sam osuđen za korupciju i nezakonito poslovanje.

Nitko ne odgovara

Igor Knežević dobio je dvije godine uvjetno zbog davanja provizije Nevenki Tuđman za namještanje poslova ugradnje telefonskih centrala u državna poduzeća (ona nije osuđena jer je spor otišao u zastaru), što članovi GA znaju više od godinu dana. S obzirom na žestok aktivizam, podršku Josipu Kregaru za gradonačelnika prije četiri godine i usredotočenost na gradonačelnika Bandića u trenutačnoj kampanji, mnogi ga drže produženom rukom politike, koja sada određuje kampanju kandidatu SDP-a Rajku Ostojiću. S obzirom na to da je ovime Građanskoj akciji ugrožena vjerodostojnost, pokušali smo dobiti odgovore preko tri e-mail adrese do kojih smo uspjeli doći, poruka na Facebooku i izravnih poruka Predragu Štrpcu, jednom od aktivista, no nitko nije reagirao na pitanja. Odgovor o antikorupcijskoj motivaciji pokušali smo dobiti i od samog Kneževića, no uspjeli smo doći do njegova oca, koji nam je objasnio da mu je sin trenutačno u inozemstvu jer mjesec dana radi u Škotskoj, a mjesec dana u Hrvatskoj, kada se priključuje uličnim prosvjedima. Obećao nam je proslijediti mu kontakt da nam se javi, no nije nam uzvratio poziv. Ipak, od jednog stalnog aktivista Građanske akcije doznajemo da su o slučaju Knežević raspravljali među sobom te da su zaključili da je Knežević bio na sudu i platio cijenu za svoja djela, zbog čega ne treba doživotno biti žigosan.

Neki napustili GA

 – Zbog toga su neki otišli iz ekipe. No mi smo Hrvatska u malom i među nama ima i onih s putrom na glavi. Knežević je imao petlje progutati to što je napravio, a veći su nam problem oni koji nisu platili cijenu svojih djela. Vjerujte, o nama ima i gorih informacija, ali paraobavještajne službe nisu ih sposobne naći, što govori o njima – kaže nam član iz GA. Trude se, kaže, izravno ne podržati nijednog političara iako imaju favorite. Tvrdi da ih nitko ne plaća, već da sami financiraju ono što im je potrebno za akcije. U akcijama nisu uvijek isti ljudi. Tko ide, ovisi o dogovoru i afinitetima svakog člana. Uvijek paze da ih je najviše 19 da ne moraju prijavljivati skup, već “prolaze” kao spontano okupljanje.

>>Aktivisti prekinuli Karamarka: HDZ je opljačkao Hrvatsku!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije