Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Gradi se javna rasvjeta u Donjem gradu, uređuju kolnici u Novom Zagrebu-zapad...

kvartovska tribina
Grgur Žučko/PIXSELL
17.04.2014.
u 14:21

Donosimo odgovore pročelnika na pitanja s triju kvartovskih tribina Večernjega lista

Večernjakovim čitateljima obećali smo odgovoriti na sva pristigla pitanja. Danas donosimo odgovore pročelnika  gradskog ureda za prostorno uređenje Dinka Bilića koji se odnose na pitanja s dosad odrađenih Večernjakovih tribina u više gradskih četvrti.

1. Je li se postavila ulična rasvjeta na dijelu Križanićeve i Švearove ulice? (GČ Donji grad)

Dinko Bilić:  Izgradnju javne rasvjete na dijelu Križanićeve i Švearove ulice pokrenula je Služba za mjesnu samoupravu te je istoj na njihov zahtjev ovaj Ured izdao uvjete za projektiranje 12. kolovoza 2010. godine. Izrađen je idejni projekt i ishođena lokacijska dozvola u travnju 2012. godine, nakon čega je uslijedio postupak izrade glavnog projekta i ishođenje potvrde glavnog projekta.

2. Hoće li se ulica Zlatarevo zlato biti dvosmjerna? (GČ Novi Zagreb – zapad)
Dinko Bilić: Na dijelu Ulice Zlatarova zlata od Botinečke ulice do Ulice Đuke Begovića nije moguće uvesti dvosmjernu regulaciju prometa zbog nepostojanja prometno-tehničkih uvjeta, tj. nedovoljne širine kolnika, koja je potrebna za odvijanje dvosmjernog prometa.

3. Obećano je stanarima uređenje ulice Kralji. Kada će se obećanje ispuniti? (GČ Novi Zagreb – zapad)
Dinko Bilić: Ulicu Kralji, prema ugovoru o redovnom održavanju nerazvrstanih cesta na području grada Zagreba, održava  Zagrebački holding, podružnica „Zagrebačke ceste“. Nakon prijave građana na Večernjakovoj tribini dana 20. veljače 2014. godine izvršeni su radovi na sanaciji oštećenja u ulici Kralji, o čemu je ovaj Ured, nakon izvedenih radova i obaviješten. Po okončanju svih radova na izvedbi komunalnih instalacija i kućnih priključaka za iste, potpuno uređenje ulice Kralji bit će uvršteno, u skladu s financijskim mogućnostima Grada, u planske dokumente ovog Ureda.

4. Rekonstrukcija Mesničke ulice predviđena je tijekom 2014. godine. Kada počinju radovi? (GČ Gornji grad-Medveščak)
Dinko Bilić: Rekonstrukcija Mesničke ulice predviđena je tijekom 2014. godine, a točan datum ovisi o završetku javnih nadmetanja za izvođače svih radova i radova na komunalnim instalacijama.

5. U kojoj je fazi uređenje zapadne strane Trga maršala Tita, od Klaićeve ulice do Prilaza Gjure Deželića? (GČ Donji Grad)
Dinko BilIć: Uređenje zapadne strane Trga maršala Tita započelo je 5. travnja i to radovima na komunalnim instalacijama sukladno potvrdi glavnog projekta izdanoj 28. ožujka 2014. godine. Rok za završetak usklađen je s rokom dovršetka radova na Muzičkoj akademiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije