Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Let's go out!

Goričkim maloljetnicima organiziraju subotnji izlazak

30.07.2015., Velika Gorica - Gradonacelnik Drazen Barisic u gradskom vrtu Velike gorice.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL
20.02.2016.
u 07:31

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić odobrio program koji mladima koji još nisu navršili 18 godina omogućava izlazak subotom, jednom mjesečno, u tamošnji Club 100, ali samo ako roditelji potpišu suglasnost

Nakon uzastopnih zahtjeva mlađih stanovnika na sjednicama Gradskog vijeća djece i mladih, djelatnici Grada Velike Gorice odlučili su pokrenuti program “Let’s go out”. Radi se o projektu koji mladima koji još nisu navršili 18 godina omogućava izlazak subotom, jednom mjesečno, u tamošnji Club 100, ali samo ako roditelji potpišu suglasnost. Potpisane suglasnosti prikupljaju škole i na temelju njih dostavljaju Clubu 100 popis učenika koji će određenu subotu doći na program, dok zaštitarske službe osiguravaju događaj i ne dopuštaju ulazak osobama koje nisu na popisu. Roditelje će cijena ovog izlaska stajati 15 kuna, a uključuje ulaznicu i jedno bezalkoholno piće. Tijekom izlaska u prostoru je zabranjeno konzumiranje i točenje alkohola i cigareta, kažu iz gradske uprave.

– Program je osmišljen da u realizaciji sudjeluju roditelji i stručni suradnici svih naših škola, uz pomoć policije i stručnih službi Grada Velike Gorice – kaže gradonačelnik Dražen Barišić i dodaje da će prvi takav program biti organiziran danas, s početkom u 19 i završetkom u 22 sata.

– Biti roditelj zasigurno je najzahtjevnija uloga koju čovjek u svom životu može iskusiti. Briga o vlastitom djetetu, odnosno djeci, najizazovnija je obveza s kojom se kao roditelji susrećemo. Kao roditelj, ali i kao gradonačelnik, želim djeci pružiti što više, omogućiti ispunjavanje njihovih želja, ali i osigurati sigurno provođenje određenih programa i njihovo odrastanje u našem gradu – kaže Barišić, te ističe da je program prvenstveno namijenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola i učenicima 1. razreda srednjih škola. Tinejdžeri moraju samo od roditelja dobiti dopuštenje i papir s njihovim potpisom predati školskoj pedagoginji.

Komentara 3

Avatar emigrant
emigrant
11:38 20.02.2016.

Klub 100 vodi brat od dogradonačelnika. Umjesto da grad potiče neke kreativne i korisne aktivnosti oni žele djecu što prije naučiti na izlaske.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
11:08 20.02.2016.

Hdz vg lopovi na celu sa kolarcem

DU
Deleted user
17:08 04.03.2016.

Da tu djecu što prije uvedu u svijet razvrata, kiča i hedonizma, da ni jednome od te djece ne padne na pamet tradicija: škola, udaja, obitelj ... da Hrvatska što šprije odumre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije