Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dvije ambijentalne umjetničke instalacije s posebnim svjetlosnim pričama – otkrijte Tajni život šuma i doživite Procvat

Umjetničke instalacije
Foto: Inia Herenčić
1/18
17.03.2023.
u 16:16

U okviru Festivala svjetla Zagreb, koji organizira Turistička zajednica grada Zagreba, postavljene su i dvije ambijentalne umjetničke instalacije s posebnim svjetlosnim pričama koje čekaju da ih otkrijete u skrivenim zakutcima Gornjeg grada.

U prolazu Lovački rog tako možete zastati ispred poljane neobičnog cvijeća i uživati u simfoniji nježnih boja Procvata (Florescence), a na Vrazovom šetalištu zakoračiti u Tajni život šuma (The Secret Life of Forests) i izgubiti se u mističnoj atmosferi njihovog imaginarnog svijeta. Prva instalacija zamišljena je kao oda proljeću, inspirirana ljepotom cvjetanja i novih početaka, dok druga osvjetljava zamišljeni život koji se odvija oko stabala i podno njihovih krošnji te vas poziva da otkrijete iznenađujuće stvari koje se događaju u tišinama i dubinama šuma.

Foto: Inia Herenčić

Iza obje instalacije stoji kreativni tim udruge Umjetnost za grad posvećene umjetničkim projektima u javnom prostoru. Uz autoricu idejnih koncepata i kreativnu producenticu Anu Mikin, Procvat potpisuju multimedijalna umjetnica Jelena Petric, a Tajni život šuma scenografkinja Iva Rodić Novak. Kako sve to zvuči osmislio je Hrvoje Nikšić, dok je Procvat na klaviru odsvirao Teo Martinović.

Foto: Inia Herenčić

Instalacije je moguće razgledati svakodnevno od 18 do 23 sata sve do nedjelje, 19. ožujka 2023. godine. U prolazu Lovački rog obavezno je jednosmjerno kretanje iz smjera Ilice. Više informacija dostupno je na web stranici festivalsvjetlazagreb.hr.

Foto: Inia Herenčić

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije