Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iako se prvi priključio oprostu, Zagreb dobio samo 57 zahtjeva

Dužnicima Grad Zagreb oprostio samo 26.780 kn

06.03.2012., Bjelovar, Gradska trznica - Bjelovarcani sve vise novaca duguju za rezije, a kako bi zbog sve skupljih zivotnih izdataka, stedjeli gdje god se moze, racuni se sve vise placaju na salterima radi izbjegavanje naknade. Primjer sa Gradske trznice
22.09.2015.
u 14:06

Više od polovice ukupnog iznosa oprošteno je jednome dužniku, tj. više od 15 tisuća kuna za neplaćeni najam stana

Iako je Grad Zagreb jedan od prvih koji je prihvatio mjeru oprosta duga građanima Ministarstva socijalne politike i mladih, a koji je tada potpisala bivša zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, oprošteni iznos mogao bi se nazvati fijaskom.

Grad je dosad građanima oprostio 26.780 kuna duga. No, više od polovice ukupno oproštenog duga pripada samo jednom dužniku - 15.627 kuna oprošteno je za neplaćenu najamninu stana i troškove ovrhe.

– U Gradu Zagrebu je ukupno zaprimljeno 57 zahtjeva od čega je 9 trenutačno odobreno. Predmet oprosta su bile najamnine stana, zakupnine prostora te gradski porezi. U postupku rješavanja su 22 zahtjeva koja su poslana Ministarstvu financija, Poreznoj upravi na očitovanje, a odnose se na otpis potraživanja s osnova gradskih poreza (porez na tvrtku, porez na potrošnju, porez na nasljedstva i darove te porez na cestovna motorna vozila). Od navedena 22 zahtjeva, devet je u postupku pozitivnog rješavanja (ukupno 9.453,49 kuna) dok se za preostale čeka očitovanje Porezne uprave – odgovorili su iz Grada.

Dug se može otpisati građanima koji su s 30. rujna 2014. imali evidentirane nenaplaćene dugove duže od 360 dana, a moraju imati potvrdu da su korisnici neke od naknada socijalne skrbi. (Velinka Buljan)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije