Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTEDI VRIJEME I ŽIVCE

Aplikacija koja nam pomaže prebroditi probleme s parkingom

Parking
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
17.05.2015.
u 16:24

Aplikacija ZgPark primarno se koristi za kupnju, plaćanje i nadoplatu parkirališnih karata u javnim garažama (Rebro, Petrinjska, Langov trg) i na javnim parkiralištima.

Zagreb ima preko 30.000 parkirnih mjesta, ali gužva koja priliči poslovnom i turističkom središtu regije znači da smo svakodnevno suočeni s problemom traženja parkinga i gubljenja vremena u većem dijelu grada. Pametni telefoni su iz temelja promijenili način na koji razmišljamo i ponašamo se i uvelike nam olakšali svakodnevni život, pa tako i u prometu. Koliko puta ste čuli „ima aplikacija za to“ kada ste s nekim razgovarali o problemima ili idejama? E pa sada ima i aplikacija ZGpark koja vas rješava brige parkinga u Zagrebu. Osim za navigaciju, s novom aplikacijom Zagrebparkinga riješili smo se i dosadnih sitnica na koje smo gubili vrijeme, popit traženja koja je zona u igri, odlaska na bankomat prije plaćanja parkinga, traženja u kojoj garaži ima slobodnih mjesta i čekanja u redu za povlaštene karte.

Velika prednost je i to što putem aplikacije nije potrebno plaćati naknadu od 89 lipa po satu parkiranja, kao putem SMS plaćanja.

Sama instalacija i registracija je jednostavna. Nakon preuzimanja aplikacije iz Google Play ili App store-a,pokrenite ju i odaberite izradu novog računa. Upišite vaše ime, prezime i mail adresu na koji će vam stići aktivacijski kod, te sigurnosnu lozinku. Lozinka mora sadržavati barem 6 znakova od čega barem jedno veliko i malo slovo te broj. Nakon prihvaćanja općih uvjeta korištenja na mail adresu će vam biti poslan 8 znamenkasti aktivacijski kod kojeg morate upisati u idućem koraku. Kada aplikacija prihvati aktivacijski kod preostaje vam izabrati pin kojim ćete se ulogirati u aplikaciju svaki put kada ju pokrenete. Jednom kada potvrdite pin ćete biti obaviješteni da ste uspješno registrirali aplikaciju. Sljedeći korak je unos informacija o vozilima za koje ćete plaćati parking, možete unijeti više vozila, bilo da se radilo o automobilima, motociklima, skuterima... Zadnji korak je unos podataka o kartici s koje će biti vršena naplata, te podatke i naknadno unijeti.

Korake instalacije pogledajte u videu:

 

Aplikacija je dostupna na Google Play-u za Android i na App store-u za iOS uređaje.

Sadržaj omogućio Zagrebparking.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije