Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči skupštine

Dnevni red s 54 točke, ali najvažnija je otpad

15.04.2014., Zagreb - U gradskoj vijecnici nastavljena je 12. sjednica Gradske skupstine. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
07.10.2014.
u 11:30

Tomislav Stojak (HNS) predsjednika Skupštine Darinka Kosora nazvao je jukeboxom – jer svira kako kaže Milan Bandić

Nakon što je sjednica Gradske skupštine, zakazana za kraj rujna, na inicijativu gradonačelnika Milana Bandića odgođena, već se da naslutiti da će na ovoj u četvrtak biti burno.

Plan gospodarenja otpadom, kojeg predlaže Bandić, najvažnija je točka dnevnog reda, a oporba ju je već kritizirala.

– Plan bi trebao sadržavati način kako povećati odvajanje otpada i kako i iz čega će se to financirati, a ovo je samo formalni dokument da bi se moglo ići u početak realizacije spalionice na mjestu koje je određeno bez potrebnih analiza - kazao je šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić na jučerašnjoj konferenciji uoči sjednice. Na meti oporbenjaka su i točke o polugodišnjem izvješću o izvršenju proračuna, ali i izmjenama statuta Zagrebačkog kazališta mladih kojima je omogućeno da ravnatelj postane netko tko nije završio Umjetničku akademiju. Na sjednici Odbora za kulturu HNS-ov Tomislav Stojak osvrnuo se na odgodu sjednice.

–Predsjednik Skupštine Darinko Kosor je kao jukebox. Kad gradonačelnik ubaci novac svira, a kada ne, odgodi sjednicu - kazao je Stojak. Na ovoj sjednici raspravljat će se o 54 točke, a sudeći po ranijim iskustvima, dio njih mogao bi se prebaciti za petak.

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
18:58 08.10.2014.

Hm, nevjerojatna je upornost gospodina gradonačelnika da bez bilo kakvih argumenata progura Plan gospodarenja otpadom koji je na toliko klimavim nogama, da i mala djeca to vide. Nema zemlju za to, nema novac, ne poštuje struku, nije ga briga za povečanje cijena odvoza otpada, ne obazire se na to da se sve velike stranke protive tome, osim njegove grupe građana, koja je interesno debelo povezana. Nije mu jasno da je zadnju Sjednicu otkazao zbog nedostatka ruku koje će blagosloviti ovaj loš projekt, pa će se to dogoditi i sutra, jer i neki njegovi ljude ne žele da ih se građani sječaju kao ekipe spalioničara koja je digla ruku za štetnu i skupu stvar, da bi neki interesni lobi imao materijalnu korist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije