Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbeni festival

'Dim' osvojio žiri, a pjesma 'Vatrogasna' je 'zapalila' publiku

Ansambl DIM
Foto: Kronike Velike Gorice
17.12.2013.
u 09:31

Večer kajkavske pjesme na 6. Velikogoričkom glazbenom festivalu okupila 22 izvođača; nagradu publike ponio sastava "Brata spasi bend" za pjesmu "Vatrogasna", a po ocjeni žirija najbolji je ženski vokalni sastav Dim iz Delnica s pjesmom "San"

Na šestom Velikogoričkom glazbenom festivalu ove nedjelje u dvorani srednjih škola nastupilo je 22 izvođača. Bila je to večer prekrasne kajkavske pjesme u kojoj su uživali mnogi, objavljuju Kronike Velike Gorice.

Nagrada publike pripala je „Vatrogasnoj“ pjesmi sastava neobičnog imena „Brata spasi bend“ koji je dobio i drugu nagradu žirija, dok je prva nagrada žirija pripala Ženskom vokalnom sastavu „Dim“ iz Delnica za veselu pjesmu „San“ čiji je tekst napisao Marko Kovačić. Svih devet djevojaka bilo je oduševljeno nagradom.

-  Jako smo sretne i nismo to nikako očekivale. U biti, ja sam u sebi malo slutila, ali kako smo prije dvije godine već osvojile jednu nagradu, mislile smo da se ona neće ponoviti, već da će biti dodijeljena nekom drugom izvođaču. Svi smo oduševljeni i iznenađeni  -  rekla je Tanja Stipeć iz vokalnog sastava „DIM“.

-  Prepoznao je i žiri i publika ovu pjesmu da je pjevna, da je vesela i optimistična i mislim da će ostati u narodu  -  ističe glazbeni ravnatelj VGF-a Ivica Potočnik.

Žiri je odlučio da će Dražen Kurilovčan sa skladbom „Volim te Goricom moja“ te Gubec beg s pjesmom „Japa, jel me vidiš“ podijeliti treće mjesto. Inače, „Volim te Goricom moja“ najbolja je zavičajna skladba Velikogoričkog glazbenog festivala. Nagradu za najbolji tekst dobila je pjesma „Dedine reči“. Tekst je napisao Matija Galeković, a izveo Tamburaški sastav Alibi. Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Nataša Mirković s pjesmom „Turopolje ti zemaljski raju“.

-  Evo do sada 104 pjesme smo izbrojali, od kojih 70-80 govore o Turopolju, Pokuplju, Vukomeričkim goricama, Posavini. To nam je cilj bio, da iznjedrimo malo neke nove vrijednosti koje nisu samo šum jer njega je previše. A opet, da bude dopadljivo, da ljudi pjesme zapamte i pjevuše doma. Mislim da smo uspjeli  -  zaključio je Potočnik.

Velikogorički glazbeni festival, tu značajnu manifestaciju za Turopolje i hrvatsku kajkavštinu stvara mala ekipa, koja stručnošću i kvalitetom parira i najvećim glazbenim festivalima u Hrvatskoj. Stoga ne čudi da će uskoro početi pripreme i za sedmi Velikogorički glazbeni festival koji nas očekuje u prosincu iduće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije