Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prirodoslovni muzej

Od danas izložba 'Zagrebačkim ulicama... Zagreb u kamenu'

29.12.2014.
u 08:00

Svečano otvorenje na rasporedu je u 13 sati u prostorijama Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj 1

S ciljem da se pokaže kako zagrebačke ulice, trgovi, fontane i javni prostori te poznate i manje poznate zgrade čuvaju u sebi veliku vrijednost grada, Hrvatski prirodoslovni muzej organizira izložbu pod nazivom "Zagrebačkim ulicama... Zagreb u kamenu".

Poruka je da građevine mogu otkriti mnogo više nego što se isprva čini. Proučavajući ih, mogu se dobiti kulturni, povijesni i geološki podaci.

Građani će tako moći saznati zašto se Zagrebačka katedrala tako dugo i često obnavlja, što je to što Trg hrvatskih velikana čini monumentalnim, kakav je to tamni kamen prošaran bijelim što ukrašava kino Europu, kako to da na zgradi Banskih dvora vidimo prekrasne presjeke fosilnih ježinaca, zašto sljemenska kapelica ima zelenkasti odsjaj i puno više.

Svečano otvaranje izložbe na rasporedu je danas u 13 sati u Demetrovoj 1, a građani će je moći pogledati sve do 31. siječnja.

Također, osim izložbe "Zagrebačkim ulicama... Zagreb u kamenu" u Prirodoslovnom se muzeju, osim stalnog postava, trenutno se može pogledati i izložba pod nazivom "Metamorfoza: san proždrljive gusjenice", a 31. prosinca otvara se i izložba o Andreasu Vesaliusu.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije