Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Cvjećari traže promjenu zakona jer nedjeljom smiju raditi samo do dva

23. siječnja 2009. u 22:59 31 prikaza

Cvjećari koji kruh zarađuju prodajom cvijeća i svijeća pokraj zagrebačkih groblja kažu dosta! Ne mogu se niti se žele pomiriti s novim Zakonom o trgovini koji im zabranjuje poslovanje nedjeljom nakon 14 sati.

– Pa od čega ćemo živjeti?! U pitanju je i posao svih naših zaposlenika. Naši vladari ukrali su nam nedjelju, jedini dan kada se može pošteno zaraditi. To što možemo raditi do 14 sati ne znači nam mnogo. Tradicija je da se na groblja dolazi nakon nedjeljnog ručka. Najkomičnije je to što su sva gradska groblja otvorena do 18 sati, a nas tjeraju već u dva poslijepodne – rekao je Josip Kušt, cvjećar s groblja Markovo polje. Zagrebački su cvjećari, kaže, odlučili preuzeti inicijativu i vlastima jasno i glasno reći što misle o novom zakonu. Sutra će u 15 sati pedesetak zagrebačkih cvjećara podno mirogojskih arkada iz protesta građanima besplatno dijeliti svijeće i cvijeće.

– Kad već ne smijemo prodavati svoju robu, onda ćemo je dijeliti. Pošteno, zar ne? – ogorčen je Kušt. Cvjećari i ostali obrtnici sastali su se u petak u zagrebačkoj Obrtničkoj komori s Ladislavom Prežigalom, pročelnikom Ureda za gospodarstvo.

– Potpuno razumijem zahtjeve zagrebačkih obrtnika da im se ponovno omogući nesmetan rad nedjeljom. Vladi ćemo uputiti pismo sa zahtjevom da prepravi zakon i omogući rad nedjeljom za 11.000 zagrebačkih obrtnika – rekao je Prežigalo.

UBOJSTVO IZ 2019.
Mladić je ubio djeda pa tijelo sakrio u šumu, ostatke tražili i lovci. Ubojica poznat zbog krađa i droge
Životno osiguranje
DODATNA ZAŠTITA
Nakon smrti oca uspjeli smo spasiti obiteljski posao zahvaljujući njegovoj brizi za našu budućnost