Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED U nedjelju na Mirogoju od 15 sati dijele cvijeće

Cvjećari traže promjenu zakona jer nedjeljom smiju raditi samo do dva

23.01.2009.
u 22:59

Cvjećari koji kruh zarađuju prodajom cvijeća i svijeća pokraj zagrebačkih groblja kažu dosta! Ne mogu se niti se žele pomiriti s novim Zakonom o trgovini koji im zabranjuje poslovanje nedjeljom nakon 14 sati.

– Pa od čega ćemo živjeti?! U pitanju je i posao svih naših zaposlenika. Naši vladari ukrali su nam nedjelju, jedini dan kada se može pošteno zaraditi. To što možemo raditi do 14 sati ne znači nam mnogo. Tradicija je da se na groblja dolazi nakon nedjeljnog ručka. Najkomičnije je to što su sva gradska groblja otvorena do 18 sati, a nas tjeraju već u dva poslijepodne – rekao je Josip Kušt, cvjećar s groblja Markovo polje. Zagrebački su cvjećari, kaže, odlučili preuzeti inicijativu i vlastima jasno i glasno reći što misle o novom zakonu. Sutra će u 15 sati pedesetak zagrebačkih cvjećara podno mirogojskih arkada iz protesta građanima besplatno dijeliti svijeće i cvijeće.

– Kad već ne smijemo prodavati svoju robu, onda ćemo je dijeliti. Pošteno, zar ne? – ogorčen je Kušt. Cvjećari i ostali obrtnici sastali su se u petak u zagrebačkoj Obrtničkoj komori s Ladislavom Prežigalom, pročelnikom Ureda za gospodarstvo.

– Potpuno razumijem zahtjeve zagrebačkih obrtnika da im se ponovno omogući nesmetan rad nedjeljom. Vladi ćemo uputiti pismo sa zahtjevom da prepravi zakon i omogući rad nedjeljom za 11.000 zagrebačkih obrtnika – rekao je Prežigalo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije