Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele promijeniti imena ulica

Črnomerec bi mogao dobiti ulicu posvećenu glumici koja je utjelovila nezaboravnu tetu Minu

'zagreb zagreb ,matica hrvatska,  05.06.2008. izlo?ba Dore Katanic, vc, mia oremovic ulja Tko pjeva zlo ne misli snimio Patrik Macek'
'Patrik Macek'
10.12.2022.
u 19:20

U Facebook grupi "Črnomerec je NAŠ" objavljeno je kako je na 20. sjednici Vijeća Gradske četvrti Črnomerec donesen zaključak o preimenovanju četiri ulice na području četvrti koje nose nazive po istaknutim pripadnicima režima Nezavisne Države Hrvatske

Nije novost da Zagrebu kronično nedostaje javnih površina nazvanih po ženama. Različite inicijative neprestano žele promijeniti neslavan podatak da je u glavnom gradu manje od dva posto svih ulica, trgova i parkova posvećeno nekoj ženi, a o jednoj takvoj, koja se zalaže za ravnopravno nazivlje Trg hrvatskih velikana, pisali smo nedavno. 

Dobre vijesti, u smislu veće zastupljenosti ženskih ulica, dolaza sa zapada grada, točnije s Črnomerca. U Facebook grupi "Črnomerec je NAŠ" objavljeno je kako je na 20. sjednici Vijeća Gradske četvrti Črnomerec donesen zaključak o preimenovanju četiri ulice na području četvrti koje nose nazive po istaknutim pripadnicima režima Nezavisne Države Hrvatske.

Riječ je o ulicama koje, kako kažu, nose nazive Franje Nevistića, Ivana Oršanića, Srećka Karamana i Branka Klarića. Uz to, dodaju i da u Črnomercu trenutno ne postoji niti jedna "ženska" ulica. 

"Odlučili smo te ulice nazvati po našim istaknutim dramskim umjetnicama te smo dali pet mogućih prijedloga za zamjenske nazive Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine:

- Mia Oremović, hrvatska glumica

- Božena Begović, hrvatska glumica, kazališna djelatnica, književnica i prevoditeljica

- Božena Kraljeva, hrvatska glumica

- Eliza Gerner, hrvatska glumica

- Sidonija Erdődy (udana Rubido), prva hrvatska operna primadona", neveli su na Facebooku. 

 

>> VIDEO: Sjećate li se Peggy iz "Bračnih voda"?

Komentara 9

ZV
zvezdomor
20:08 10.12.2022.

samo mijenjajte boljševici...al ne zaboravite da ćete i vi bit zamjenjeni

SP
Stari panj
22:39 10.12.2022.

Na Črnomercu postoji i Trg HOS-a. Da vidimo smije li Možemo to promijeniti. Bojim se da ne bi više dizali kržljave lijevr ručice u zrak.

DU
Deleted user
20:49 10.12.2022.

Dobro je! Samo da ne bude Nives Celzijus ili nedaj bože Marijana Mikulić!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije