Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biste li probali?

Čašćenje na Jelačić-placu: Guštalo se u biljnom bifteku i ćevapčićima s grilla

storyeditor/2023-10-10/Dan_biljnoga_mesa__2_.JPG
Foto: Prijatelji životinja
1/8
10.10.2023.
u 15:25

Biljno meso, napomenuli su pak iz Prijatelja životinja, ima vrlo sličan okus i teksturu kao životinjsko, a proizvedeno je od kvalitetnih biljnih bjelančevina, najčešće graška

Ćevapčići, biftek, hrenovke, sočni filet mignon i ostale delicije s roštilja, a u svemu tome nema ni trunke životinjskog mesa. Prijatelji životinja i Matei Negovetić, voditelj Akademije plant based kuhanja, jučer su na Jelačić-placu pripremali grill specijalitete koje su Zagrepčani mogli degustirati te na taj način obilježili Dan biljnog mesa.

– Prelaskom na biljno meso i druge slične proteine možemo pomoći smanjiti golemu štetu koju je našem planetu prouzročio uzgoj životinja zbog hrane. Iza toga se krije mnogo više od dobrog okusa jer ovakvo je meso i lakše probavljivo zbog visokog postotka vlakana, snižava kolesterol i, uz manje kalorija, pomaže u poboljšanju zdravlja crijevnog mikrobioma – kazao je Negovetić.

>>VEZANI ČLANCI:

Biljno meso, napomenuli su pak iz Prijatelja životinja, ima vrlo sličan okus i teksturu kao životinjsko, a proizvedeno je od kvalitetnih biljnih bjelančevina, najčešće graška.

– Proizvođači su iskoristili biokemijsku sličnost između biljaka i životinja, odnosno činjenicu da biljke, iako nemaju mišiće, sadrže bjelančevine, masti, vitamine, minerale i vodu – poručili su iz udruge zaključivši da je biljno meso danas dostupno u gotovo svim trgovinama u Hrvatskoj te dolazi u raznim oblicima.

>>VIDEO: Prijatelji životinja i Matei Negovetić pripremili su plant based roštilj i hranu za degustaciju

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije