Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dnevni boravak

Brinu se o beskućnicima, pa i sami ostali bez krova nad glavom

20.03.2014., Zagreb - Udruga RCCG
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
24.02.2015.
u 13:12


Beskućnici su ondje prali rublje, obavljali higijenu, kuhali, družili se, a od osnutka udruge registrirano ih je dvjestotinjak

Udruga Dom nade, koja u Badalićevoj ulici vodi dnevni boravak za beskućnike i brine se o njima, i sama je postala – beskućnikom.

Krajem ožujka, naime, ostaje bez prostora koji su članovi udruge unajmljivali na Trešnjevci. I sve to zbog neusuglašenosti suvlasnika prostora, a udruzi je ovo već treća selidba.

Dvjestotinjak korisnika

Dnevni boravak u Badalićevoj službeno je otvoren lani u travnju, a beskućnici su tamo mogli obaviti dnevnu higijenu, oprati rublje, skuhati i popiti kavu, poslužiti se računalom i internetom, družiti se ili posavjetovati sa psihologom, socijalnim radnikom i teologom. A osim resocijalizacije, udruga Dom nade u okviru projekta "ReStart" planira ove godine, ako uspije dobiti novac, pomoći beskućnicima za ulazak na tržište rada.

– Tko se seli, taj se ne veseli. Zatekla nas je ova odluka o iseljenju za koju smo doznali prije nekoliko dana. Učinit ćemo sve da ostanemo na Trešnjevci i već smo se pokrenuli u potrazi za privremenim prostorom jer ipak se radi o najugroženijim skupinama društva kojima ovaj dnevni boravak mnogo znači – poručio je Danijel Vuga, voditelj dnevnog boravka za beskućnike, te dodao kako su na svojim službenim stranicama već objavili apel da traže adekvatan prostor.

U bazi, dodaje, od otvaranja boravka imaju dvjestotinjak registriranih korisnika, dok u Badalićevu u jednom danu dođe 10 do 15 beskućnika.

Iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu poručili su kako će svi beskućnici biti zbrinuti bez obzira na situaciju u kojoj se udruga našla.

Suradnja s Gradom

– Dom nade od početka surađuje s djelatnicima Ureda i upoznati smo s novonastalom situacijom. Iako udruga samostalno traži novi prostor, i ured se pokrenuo kako bi u što skorijem roku riješio problem – poručila je Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije