Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAZDRAVLJALI U VRTU

Bandićeva fešta uz pečenjake

30.09.2017.
u 12:19

Gradonačelnik se na Savici družio sa Zagrepčanima, a za početak babljeg ljeta pekao je kukuruz, koji su pohvalile gospođe iz kvarta, pijuckajući portugizac

Kuhani ili pečeni, nije važno, samo nek’ je džabe – takav kukuruz najviše voli, otkrio je jučer gradonačelnik Milan Bandić na Savici, gdje se sa Zagrepčanima družio uz pečenjake i portugizac.

On određuje što se sadi

Pozvao je, kako on to voli reći, svoje sugrađane da s njim obilježe početak babljeg ljeta, ali i da isprobaju kukuruz iz pokaznog gradskog vrta, odnosno onog na kojem se sade kulture koje on sam odredi. Vrt je to na kojem, tako, ima i raštike, pa i tikvi za koje je sjeme Bandić donio čak iz Italije. A svake jeseni upravo u njemu izraste i „osmoredac“, kojeg je jučer spremao kukuruzar s Cvjetnog trga.

Družili bi se jednom mjesečno

– Najbolji vam je kukuruz koji je na granici toplog i vrućeg – otkrio je gradonačelnik, koji se počastio pečenim. Portugizac ipak nije popio, ali u njemu su uživali njegovi pristaše. – Je li još netko obukao ovu majicu, da vas vidim – hvalio se, pokazujući na natpis „BM 365“ koji mu je stajao preko prsa jedan od stanovnika Savice, primjećujući usput kako u vrtu nedostaje samo „malo glazbe“. Ako je već fešta, mogle su doći i neke tamburice, zaključili su okupljeni Zagrepčani, pa komentirali kako bi se okupljanja na Savici mogla organizirati barem jednom mjesečno.

– Sad pogotovo kad su nam postavili i golove za nogomet – razgovarali su međusobno, dok su Bandiću njegovi suradnici donijeli i nogometnu loptu, ne bi li isprobao novi mini nogometni teren. Za tekmu nije bio, iako su ga gospođe iz kvarta na to nagovarale, ali ipak je odlučio zapucati na gol. – Da gađa tako u politici, nikad ne bi bio gradonačelnik – sa smiješkom, ispod glasa, gradonačelnikov su promašaj komentirale gospođe, pa zaključile kako mu je, zato, kukuruz fenomenalan.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar liquidsky
liquidsky
19:30 30.09.2017.

Bandićeva svestranost nema granica. On je jedini čovjek na svijetu koji zna posijati, ubrati, očistiti i ispeći kukuruz ili pak zapovijediti drugima da sve to učine. A sve na račun gradskog budžeta. Ovo izvjestiteljsko ulizivanje podsjeća na prastari vic oo Titu koji je za njegova života mogao donijeti par godina zatvora: Tito i svita u lovu na divlje guske, lovci preplaše jato koje poleti ispred Tita i kompanije, on puca, puca, puca, ne pogodi ni jednu. Jato se udaljava, jedan iz svite kaže: "Nevjerojatno, druže Tito, sve mrtve a i dalje lete!". Šteta što Bandić ne ide u lov, bilo bi još i više smijeha.

DO
dopizdilomi
11:09 01.10.2017.

Bandićeva fešta novci poreznih obveznika.

MK
MKGRA
08:08 01.10.2017.

Komu , Čemu ovaj članak gdo.Mateja ? Zagreb ima toliko problema a Vi o pečenju kukuruza , Pišite o djelovima grada gdje nema kanalizacije ,vode itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije