Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETEK:

'Bandić želi štedjeti na plaćama zastupnika kojih gotovo pa nema jer nema ni sjednica'

Renato Petek
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
23.04.2020.
u 13:07

Navodi tri primjera gdje smatra da Bandić neće štedjeti, istaknuvši pri tom kako se po prvom mjesecu može vidjeti da su mjere beznačajne jer sjednica gotovo pa da nije bilo pa će zastupnici dobiti gotovo nikakve plaće.

Gradski zastupnik Renato Petek osvrnuo se na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o uštedama koje želi ostvariti smanjenjem naknada za zastupnike Gradske skupštine i financiranje političkih stranaka za 50 posto te smanjenje naknade članovima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora za 30 posto, istaknuvši kako su predložene mjere uštede "bacanje prašine u oči".

"Nemam problem sa smanjenjem ili ukidanjem naknada zastupnicima u Skupštini u svrhu sanacije posljedica potresa i uravnoteženja proračunskih rashoda koja će biti dio cjelovitog i potrebnog paketa ušteda. No, predložena ušteda od cca 10 milijuna kuna do kraja godine je samo bacanje prašine u oči. Bandić i dalje ne poteže potrebne poteze i ne donosi ključne odluke u gradu jer je očito da ne smije učiniti pošto je zarobljenik brojnih dogovora ispod stola, interesnih skupina i koalicijskih partnera. Uz to, sada je dokazano, nema niti kapacitete ni znanja za upravljanje modernim velegradom niti kriznom situacijom u kojoj smo se u Zagrebu našli", navodi Petek.

U nastavku navodi tri primjera gdje smatra da Bandić neće štedjeti, istaknuvši pri tom kako se po prvom mjesecu može vidjeti da su mjere beznačajne jer sjednica gotovo pa da nije bilo pa će zastupnici dobiti gotovo nikakve plaće.

"Ako nema sjednice ili na istoj ne zastupnik ne nazoči, nema pravo na naknadu. Dakle, Bandić od 0 kuna uzima 50 posto. On ne provodi potrebne, već demagoške i jeftine populističke mjere štednje. Usto, projekti koje rade njegovi kumovi i prijatelji se jedini nastavljaju. Isto tako je zaposlio 1500 ljudi, većinom potpuno nepotrebno, što gradsku i blagajne trgovačkih društava košta minimalno 15 milijuna kuna mjesečno. I zadnje, na razini godine na vanjske usluge troši stotine milijuna kuna, a koje su često preplaćene ili potpuno nepotrebne usluge uz napuhane cijene dobavljača, često i jednog ponuđača na javnim natječajima", objasnio je zastupnik.

Komentara 3

ŽI
Žinićka
14:19 23.04.2020.

Ali sjednica će biti! Što znači da ćeš dobit svoju naknadu. A kad se ponudilo da ti se nešto uzme, odmah si krenuo zanovijetat kako to bolje da se i ne uzima. Interesantno kako svoje prihode braniš, a istovremeno izjave na ekstremu populizma.

KO
Kokoiduhovi
17:55 23.04.2020.

Isplate za sjednice održane u travnju, trebaju biti u svibnju. Nije bilo sjednica - neće biti isplata, ali će Gradonačelnik "ušparati" i po 50% od naknada. Zna on, majstor je. Tak špara s građ. materijalom, kupljenim od donacija Zagrebu, a, a dijeli ih tak da nikom ni jasno po kojem kriteriju ili je sve po onom; tko prvi -njegovo. Trešnjevku sjever je zaboravio

Avatar SandraBJ91
SandraBJ91
19:18 23.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije