Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odnosi sa Srbijom

Bandić citirao srpskog pjesnika: 'Ko ne ume da sluša pesmu, slušaće oluju'

Milan Bandić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/2
09.08.2018.
u 12:42

"Najbitniji odnos na ovim prostorima odnos je između Hrvatske i Srbije. I zato ne smijemo gubiti nijedan dan suludo", rekao je Bandić

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je danas zategnute odnose sa Srbijom za vrijeme obilježavanja godišnjice Oluje, pozvao na smirenje tenzija i pritom citirao slavnog srpskog pjesnika Branka Miljkovića.

Bandić je na konferenciji za novinare osudio, kako je rekao, mitomaniju iz Srbije i neumjesne odgovore s naše strane. Rekao je da se tijekom posjeta Srbiji osjećao kao da je u Zagrebu, upitao se "gdje je catch", pa odmah odgovorio – u prosječnoj penziji u Srbiji od 200 eura i plaći od 400 eura, odnosno iseljavanju mladih iz Hrvatske. 

– Što je preostalo? Samo tući u ratne trube i vraćati se u povijest – rekao je Bandić, pa citirao srpskog pjesnika koji je umro baš u Zagrebu, Branka Miljkovića: "Ubi me prejaka reč."

Rekao je da ne treba očekivati da Srbi koji su na traktorima otišli u Beograd plješću Oluji, ali je pozvao i prijatelje u Srbiji da ne očekuju od ljudi u Hrvatskoj da plješću JNA i Veselinu Šljivančaninu.

– Pozivam one koji mjere u decibelima svoje argumente i poručujem: kad čovjek pokuša etiketirati drugoga, najviše govori o sebi – rekao je Bandić.

Bandić je rekao da su od Zagreba napravili "najmultietničniji, najmultikulturalniji i najmultikonfesionalniji glavni grad u Europi".

– Najbitniji odnos na ovim prostorima, na prostorima jugoistoka Europe i zapadnog Balkana, jest odnos između Hrvatske i Srbije. I zato ne smijemo gubiti nijedan dan uludo. Ovo su dani koji se uludo gube. Mislim da to nije dobro – rekao je Bandić.

Milan Bandić
1/26

Na pitanje kako bi on reagirao da se našao na skupu na kojem je Aleksandar Vučić usporedio Hitlerovu Njemačku s Hrvatskom nije dao konkretan odgovor, već je opet citirao Branka Miljkovića: "Poraz ne može biti pobeda ma koliko veliki bio. Ko ne ume da sluša pesmu, slušaće oluju. Hoće li sloboda umeti da peva kao što su sužnji pevali o njoj." Rekao je da je nekad volio Miljkovića, a da je sada u njega zaljubljen. Neka pitanja novinara su mu zasmetala pa je rekao: – Vi hoćete od mene bedaka praviti.

Bandić je također odbacio mogućnost rušenja Vlade.

Mi ćemo biti zadnji koji ćemo rušiti ovu Vladu. Zato što nema bolje. Kad bi bilo bolje, onda bih vam drukčije odgovorio – rekao je Bandić.

Na pitanje trebaju li nam prijevremeni izbori, odgovorio je: – Nitko nije pobjegao od vlasti.

Bandić se osvrnuo i na nezadovoljstvo dijela građana zbog radova u Zagrebu.

– Ja mogu pahuljice loviti prije nego što padnu na zemlju, ali ne mogu graditi podvožnjak u zraku – rekao je.

Pogledajte što građani kažu o podvožnjaku u Škorpikovoj:

Komentara 175

DU
Deleted user
12:49 09.08.2018.

Moj Milane jabuko sa grane.. - i ti ga posra. Kad ne znas nista pametno reć - sto ne šutiš jadan? Lipo ce ovo primit tvoji Posavljaci u Sesvetam i Dugom Selu?Oni najbolje znaju kakvi su Srbi...Dobit ces onu stvar vise glasove od njih. Kako ces nam na oci u Mamiće? Jeli te stid pokojnog Blage i Roberta?? Znas li koliko je Gruđana poginulo na Kupresu 10. travnja 1992.? Di si ti bija Milane? Nema vise pipavo.Neka se gone u 3 lepe prekodrinske.I svi koji misle kao ti. Živija rođo.

AN
AnteizmalogZGa
13:34 09.08.2018.

Slavni srpski pjesnik Branko MIljković?!!!! Ma gonite se svi iz VL koji stvarate hvalospjeve "slavnim....srbima"..., zajedno sa zadrtom komunjarom. a po poterbi ustašom Bandićem!!!!

Avatar anti_komunist
anti_komunist
12:47 09.08.2018.

do podne nosi svijecu od metar i pol na zavijet Mariji Bistrickoj a popodne okaci bedz zlocinca tita na sako pa tulumari sa tzv antifasistima ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije