Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija

Automobili istjerani iz Masarykove, ‘vlast’ dobili pješaci i biciklisti

pješak
Luka Stanzl/PIXSELL
23.09.2012.
u 19:00

Vozila se i “Zagrebačka žbica” od centra grada do Savskog nasipa, a na Bundeku je održana utrka “Zdrava navika”

Kako to izgleda kada centar grada zauzmu biciklisti i pješaci, a automobilima se prolaz zabrani? Baš takav scenarij doživjeli su svi građani koji su se u subotu prošetali Masarykovom ulicom. Subota je ujedno bila i Dan bez automobila koji se simbolično oblježio i u drugim zagrebačkim kvartovima. A, u Masarykovoj je organiziran biciklističko-pješački piknik.

Dekice na cesti, iscrtana školica, nekad jedna od omiljenih dječjih igara, kvadrati slame koji su poslužili kao stolice i stolovi, svirali su se bubnjevi, crtalo se.. Cjelokupnu neobičnu manifestaciju organizirala je Udruga Sindikat biciklista i nazvala ju “Kritična MASArykova”. Cilj je, kao i svaki put dosad, bio upozoriti gradske vlasti da u Zagrebu nedostaje prostora za pješake i bicikliste i izraziti želju da Masarykova postane biciklističko-pješačka zona.

Uz kritičnu Masarykovu, s ugla Tesline i Gajeve krenula je u subotu i biciklistička utrka “Zagrebačka žbica”. Vozilo se sedam kilometara, a cilj je bio na Savskom nasipu. A kako bi cijela subota bila u biciklističkom tonu, održana je još jedna utrka na popularna dva kotača i to na Bundeku pod nazivom “Zdrava navika”. U utrci je sudjelovalo više od 150 biciklista, većinom obitelji, a svrha je bila pokazati da se trebamo okrenuti alternativnijem i zdravom načinu prijevoza

Komentara 3

Avatar Niškorist
Niškorist
10:52 24.09.2012.

Osobe koje o tome odlučuju nemaju pojma o prometu ili su pogodovali nekima jer ulice koje spajaju zapadni dio sa istočnim djelom svodi se samo na zeleni val. Tko je donio takvu odluku treba odmah dobit razrješenje od te dužnosti !

VI
Vito
07:28 25.09.2012.

24.09.2012. u 10:52h Niškorist Malo si "pretjerao"... Svake godine u isto vrijeme se "zatvaraju" ulice koje idu prema Jelačićplacu... Zapadni dio Zrinjevca Gajeva Gundulićeva Masarykova Već desetak godina za dan planeta Zemlje te su ulice zatvorene za promet motornim vozilima...lima... Ovu godinu su se snalažljivi pobrinuli za predstavu, popunili prazne ulice samo zato što je bio sunčan dan... Da je bila kiša od predstave ne bi bilo ništa, samo zatvoreno za promet, kao i dosadašnjih godina...

VI
Vito
07:31 25.09.2012.

Samo jedno zapažanje - Iako je novom regulacijom prometa, Teslina do Gajeve postala pješačka zona, uz vidljive prometne zankove, vozači idalje voze pored postavljenih stolova... Moram priznati, voze sporije nego po Jelačićplacu, ali ih uopće ne smeta što voze popo pješačkoj zoni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije