Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vodič za dobru zabavu

15 prijedloga za super vikend u Zagrebu

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
29.06.2018.
u 12:30

Nakon vatrometnog spektakla na Bundeku svratite na Hladno pivo na krovu MSU

Ni potencijalna kiša neće spriječiti vatrometni spektakl za vikend na Bundeku, koji će upotpuniti glazbeni nastupi Jure Stublića, Najboljih hrvatskih tamburaša i Jasmina Stavrosa. No i za one koji ipak više vole zabavu na zatvorenom, vikend nudi pregršt aktivnosti: od najboljih filmova sezone u Kinu Europa do Perforacija u Plesnom centru i &TD-u.

Ne treba propustiti ni nastup MozArt Groupa u Klovićevim dvorima kojim će poljski glazbenici pokazati kako je jedan od najvećih skladatelja zapravo živ. Uz koncert Hladnoga piva tu je prvi Međunarodni festival zborova, a nećete zažaliti ni svratite li do BBF-a.

Mozart je živ – poručuju četvorica poljskih glazbenika koji čine MozArt Group. Unatoč obožavateljima rocka, popa, electra, rapa i svih, kako kažu dečki iz grupe, koji se boje klasične glazbe, oni sviraju s uzvišenom ludošću. Svi koji ne vjeruju da se uz klasičnu glazbu može nasmijati do suza, mogu se razuvjeriti u Klovićevim dvorima u nedjelju, kada će MozArt Group u sklopu Večeri na Griču nastupiti u 21 sat.

U sklopu ciklusa najboljih filmova sezone “Propustili ste, pogledajte” kino Europa ovaj vikend donosi prave poslastice. Večeras je u 18.15 sati na repertoaru nagrađivani film “Sicilijanska bajka” redatelja Fabija Grassadonije i Antonija Piazze, dok će sutra u 18 sati veliko platno zauzeti “Jupiterov mjesec”, priča o migrantu u Mađarskoj redatelja Kornéla Mundruczóa. Nedjelja je rezervirana za film o Pablu Escobaru “Voleći Pabla”, koji se prikazuje u 18.45 sati.

Dečki iz Gajnica sviraju sutra u 21 sat na krovu MSU, gdje će posjetitelje počastiti najboljim pjesmama iz svoje 30-godišnje karijere. Uz koncert Hladnoga piva mogu se posjetiti izložbe “Područja doticaja – arhitektura Graza i Zagreba“ te “REZ/CUT” i pogledati performans Martine Granić.

Posvećen 125. obljetnici rođenja jednoga od najvećih domaćih književnika, u nedjelju počinje sedmi Festival “Miroslav Krleža”. Trajat će do 7. srpnja, a otvara ga predstava “Krležina igra detekcije” koja će biti premijerno izvedena u 21 sat. Režiju potpisuje Mario Kovač, dramaturgiju Ana Prolić, a u predstavi koja se izvodi u Krležinu kazališnom vrtu glume Goran Grgić, Goran Navojec, Nikša Marinović i Domagoj Janković.

Mali noćni razgovori književnice Milane Vuković Runjić mogu se osluhnuti večeras u 21 sat na ljetnoj pozornici Amadeo na kojoj će ugostiti glumicu Mariju Sekelez. Diva baršunastoga glasa podijelit će s publikom razmišljanja o daskama koje život znače te se prisjetiti brojnih svojih uloga, a poseban će se naglasak u Malim noćnim razgovorima dati njezinu odnosu s književnosti, kao i s barunicom Castelli-Glembay.

Igre i radionice o recikliranju obradovat će najmlađe posjetitelje Art parka sutra između 16 i 19.30 sati, nakon čega slijedi svirka benda Bruto Geto te kviz znanja Hoom caruje koji je na rasporedu u 21 sat.

U sklopu festivala Perforacije večeras se u Zagrebačkom plesnom centru u 19 sati može pogledati “Biografija tijela” talijanskoga umjetnika Davidea Valrossa, a u 21 u &TD-u nastupit će Zrinka Šimičić Mihanović, Lana Hosni, Martina Mezak i Adam Semijalac s “Okrutnom, okrutnom prirodom”.

Svi obožavatelji S.A.R.S.-a moći će se družiti s članovima benda sutra u 12.30 sati u Dancing Bear shopu gdje će dečki promovirati box set koji sadrži njihovih pet objavljenih albuma.

Najšareniji festival u gradu, posvećen majicama, gostuje večeras i sutra u Vintage Industrial Baru. Uz glazbenu slušaonicu, Vintage točionicu te 15 izložbeno-prodajnih štandova, u 17 sati počinje Pitsome fesTEEval by Epson kojemu je kum Edo Maajka, a uz njega će nastupiti i Nikola Marjanović trio. Bit će i radionica te brijačnica na otvorenom, a festival zatvara koncert Maje Posavec sutra u 21.30 sati.

Kako funkcioniraju glazbenik bez instrumenta, plesačica bez glazbe, žongler bez rekvizita, znaju umjetnici iz Cirkulture. Cirkuska udruga koju čine Matija Vuletić, Tibor Grujić, Ana Škarić i dr. pripremila je kroz program Subscene prezentaciju izvedbenoga umjetničkoga istraživanja “Tu/bez”. Kako oni vide ljude s naših prostora koji ni iz čega snagom volje stvaraju sve može se vidjeti večeras u 20 sati u prostoru Dvorane za izvedbene umjetnosti Medika.

1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije