Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival na Bundeku

Stižu majstori za vatromet iz Austrije, Belgije, Rusije

26.06.2018.
u 11:05

Predstave na nebu bit će sinkronizirane s glazbom, a prve dvije minute s ritmovima tradicionalnih zagrebačkih pjesama

Tri dana gorjet će nebo nad Bundekom, gdje će se od petka do nedjelje okupiti najveći majstori blještave pirotehnike na 18. izdanju Međunarodnog festivala vatrometa.

Na dosad održanih 17 manifestacija nastupili su izvođači iz cijeloga svijeta, od Njemačke preko Estonije do Kine, a osim domaćina, Mirnovec Pirotehnike, koja je za vatrometni spektakl angažirana i na turneji pop-zvijezde Enriquea Iglesiasa i koja će zagospodariti Bundekom na zatvaranju festivala, ove će godine nastupiti i ruski majstori oslikavanja neba Bolshoy Prazdnik, i to u petak, kada će publiku zabavljati Jura Stublić i grupa Film.

U subotu će pak svoje umijeće pokazati austrijski Fire Event, poznat po stvaranju vatrene kulise na nebu, a za zabavu će biti zaduženi i Najbolji hrvatski tamburaši. Jasmin Stavros će u nedjelju zatvoriti glazbeni dio programa, a osim domaćina, nebo nad jezerom bojit će i Belgijanci iz HC Pyrotechnics. 

Svi majstori vatrometa nastupit će u 10-minutnim predstavama koje će biti sinkronizirane s glazbenom podlogom, a prve dvije minute izvedbe bit će u ritmovima neke od zadanih tradicionalnih zagrebačkih pjesama. Kao i svake godine, festival će biti humanitaran, a puštanjem lanterni pomagat će se udrugama Krijesnica i Veliko srce malom srcu.

Komentara 2

DU
Deleted user
15:46 26.06.2018.

Gospodo, odite na Bundek za vikend. Lani je bilo genijalno!!!

DU
Deleted user
22:01 26.06.2018.

Nakon prvog festivala vatrometa, svi drugi vatrometi su obično dječje ispucavanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije