Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPUSTILI STE, POGLEDAJTE

Počinje ljetni program u kinu u koje sve češće svrate i turisti

21.06.2018.
u 15:00

Utorkom filmove nastale izvan engleskog govornog područja prikazuju s dvojezičnim titlovima, što posebno privlači strance

Ako ste propustili koji od sjajnih filmova iz redovnog programa kina Europa, ili neki poželite vidjeti ponovno, od danas pa sve do 1. rujna prilika je za to. Jer upravo kreće ovogodišnji, inače već tradicionalni ljetni program “Propustili ste, pogledajte!”

Jedini na kontinentu

Tijekom njega moći će se iznova vidjeti više od 70 biranih filmskih naslova, među kojima i dobitnike Zlatne palme, Zlatnog globusa, Zlatnog lava, Oscara, Zlatne arene, Zlatnih kolica... No, kako se Europa i po svom profiliranom filmskom programu izdvaja od ostalih velikih kina, tako unosi i neke originalne novitete. I tijekom ljeta, naime, utorkom će se ondje moći sretati više stranaca jer će se tim danom, pod nazivom “Subtitled Tuesday”, filmovi nastali izvan engleskog govornog područja prikazati s dvojezičnim, i hrvatskim i engleskim titlovima.

– Na tu smo ideju došli jer je puno stranaca počelo i živjeti i studirati u Zagrebu. Tu je i sve veći broj turista koji dolaze u naš grad. Svi su oni, zbog nepoznavanja jezika, osuđeni na mali broj kulturnih programa koje mogu konzumirati. I onda smo odlučili da ćemo svaki utorak jednu od filmskih projekcija prikazivati s hrvatskim i engleskim titlovima kako bi je mogli pratiti i stranci. Reakcije su fenomenalne, vrlo se brzo to pročulo. Strancima puno znači baš to što se prikazuju europski filmovi, a ne američki, jer je to publika koju više zanima kultura nego čista zabava. I to je jedinstven primjer, takvog programa nema u cijeloj Europi – kaže voditelj kina Hrvoje Laurenta.

Čar je i u ambijentu

A čar je tih projekcija, dodaje, i ambijent starog kina, pa se strancima tako približava i jedna značajna zagrebačka kulturna institucija.

– Nerijetko naše osoblje upriliči i malo vođenje turista po kinu jer ih zanima koliko je staro – ističe Laurenta.

1/27
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije