Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zubak Grupa još jednom četvrtinu dobiti isplatila djelatnicima

Zubak Grupa
Zubak Grupa
28.03.2023.
u 09:41

Drugu godinu zaredom Zubak Grupa nagradila je svoje djelatnike za poslovne rezultate u 2022. godini na način da im je kroz bonus sustav isplatila gotovo četvrtinu ostvarene dobiti.

Bonus sustav uzima u obzir financijske kriterije, ali i kriterije internih procesa te angažiranosti odnosno zadovoljstva djelatnika kao jednih od najvažnijih strateških ciljeva poduzeća.

Zubak Grupa i povezana poduzeća u svih 7 zemalja su u 2022. godini ostvarila rast prihoda od 16%, no dobit prije oporezivanja niža je za 11% nego godinu prije kao posljedica značajnog rasta troškova, prvenstveno ulaganja u zapošljavanje dodatnih 60 djelatnika, rasta plaća, ali i značajan rast troškova energenata i drugih operativnih troškova.

Na osnovu tih rezultata, jučer, 27.3.2023. djelatnicima je isplaćeno nešto više od 540 tisuća eura bonusa što čini gotovo četvrtinu dobiti od redovnog poslovanja.

Svim djelatnicima koji su bili zaposleni cijelu proteklu godinu isplaćen je minimalni iznos od 315,10 eura neto po djelatniku, dok je ostalima isplaćen razmjerni dio u odnosu na broj mjeseci koliko su radili. Management kojeg danas čini 110 voditelja, direktora i članova Uprave, dobio je veće iznose i do nekoliko mjesečnih plaća, a sve sukladno zadovoljenim pojedinačnim kriterijima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije