Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanje

Zrinski Berger glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja

Jelena Zrinski Berger
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/3
01.03.2018.
u 21:56

Vlada je dr. sc. Branku Ivančan-Picek, ravnateljicu Državnog hidrometeorolokog zavoda imenovala stalnom predstavnicom Republike Hrvatske pri Svjetskoj meteorološkoj organizaciji (WMO).

Vlada je na zatvorenome dijelu današnje sjednice imenovala Jelenu Zrinski Berger glavnom tajnicom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Kako je priopćeno iz Vlade, državnoj službenici mr. sc. Jeleni Zrinski Berger prethodno je povučeno ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika tog ministarstva.

Vlada je dr. sc. Branku Ivančan-Picek, ravnateljicu Državnog hidrometeorolokog zavoda imenovala stalnom predstavnicom Republike Hrvatske pri Svjetskoj meteorološkoj organizaciji (WMO).

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je razriješila dosadašnjeg člana Nacionalnoga vijeća za kibernetičku sigurnost Bernarda Topića  i zamjenika člana  Željka Zubaka te je novim članom vijeća imenovala Matiju Mačeka, a zamjenicom člana Maju Radišić Žuvanić, kao predstavnike Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Razriješen je dosadašnji član Stalnog povjerenstva za provedbu integracije stranaca u hrvatsko društvo dr. sc. Damir Trut. Novim su članovima Stalnoga povjerenstva, kao predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, imenovani Žarko Katić, Danijela Gaube i Mihaela Marušić.

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada je utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za okoliš (ENVI), koje se održava 5. ožujka i Vijeća za vanjske poslove u formatu ministara obrane (FAC Defence), koje će se održati 6. ožujka 2018. godine.

Među ostalim, prihvaćeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu.

Jelena Zrinski Berger
1/4

Komentara 2

Avatar NoProfit
NoProfit
22:15 01.03.2018.

još malo pa ćemo se svi izredati.

DU
Deleted user
22:41 01.03.2018.

u tom segmetu civilizacijska zivota..hrvatska jos uvik zivi u austrougarskoj..danke franz josef.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije