Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dolijao

Zbog 11 teških krađa sisačka policija uhitila 20-godišnjaka

lisice
Dusko Jaramaz/PIXSELL
12.02.2013.
u 13:00

Zbog sumnje da je da je i na području Zagreba počinio više kaznenih djela, daljnje kriminalističko istraživanje nastavili su službenici PU zagrebačke. Ustanovljeno ja kako je na Području Centra i Velike Gorice počinio još 7 teških krađa.

Dug je popis provalnih krađa, koje je 20-godišnji mladić iz Siska počinio na području Siska, Lekenika, Velike Gorice i Zagreba. Kako je priopćeno u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj, čiji su službenici zaključili kriminalističko istraživanje, samo na području Siska i Lekenika, počinio je 11 teških krađa provaljivanjem.

Početkom listopada 20-godišnjak je provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Marijana Cvetkovića u Sisku, te ukrao mesne prerađevine alkoholna i bezalkoholna pića. Krajem listopada je provalio u zgradu političkih stranaka u Ulici Stjepana i Antuna Radića, ali ništa nije ukrao, dok je iz ljekarne u Strossmayerovoj ulici ukrao nekoliko stotina kuna. Iz poduzeća u Ulici braće Kavurića u Sisku potkraj prosinca je ukrao prijenosno računalo, a u isto je poduzeće provalio i u siječnju, ali ništa nije ukrao. Također ništa nije uzeo iz više ordinacija i ambulanti sisačkog Doma zdravlja u koji je provalio početkom siječnja.

U siječnju je iz zgrade u Ulici Ante Kovačića, gdje su uredi jednog zagrebačkog poduzeća, ukrao nekoliko tisuća kuna, dok je na sisačkom Gradskom stadionu iz prostorija ukrao više stotina kuna. Provalio je u dvije sisačke crkve iz kojih ništa nije odnio, ali je iz kutije za milodare crkve u Lekeniku okrao više stotina kuna. Zbog sumnje da je da je i na području Zagreba počinio više sličnih kaznenih djela, daljnje kriminalističko istraživanje nastavili su službenici Policijske uprave zagrebačke. Ustanovljeno ja kako je na Području Centra i Velike Gorice počinio još sedam teških krađa.

Uz kaznene prijave 20-godišnji Siščanin je predan Pritvorskoj jedinici, a sudac istrage mu je odredio istražni zatvor od mjesec dana. 

>> Uhvaćena četveročlana banda kradljivaca i prevaranata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije