Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HODOČASNICI POČELI DOLAZITI

Zatečeni ekshumacijom nakon 4 godine: Tijelo časne sestre izgleda u potpunosti netaknuto

Ilistracija groblja
Pixabay/Ilustracija
29.05.2023.
u 13:11

Časne sestre očekivale su da će ugledati njezine kosti, ali pronašle su netaknuto tijelo i habit. Zbog visoke razine kondenzacije pojavili su se slojevi plijesni, u protivnom tijelo časne Wilhelmine Lancaster bilo bi u potpunosti neoštećeno.

Časnu sestru Wilhelminu Lancaster mogli bi proglasiti svetom jer njezino tijelo prilikom ekshumacije nije pokazivalo tragove raspadanja. Pokopana je prije četiri godine u Missouriju, a hodočasnici sada dolaze u Missouri kako bi vidjeli besprijekorno dobro očuvano tijelo. Sestra Lancaster pokopana je u u napuknutom drvenom lijesu, koji je njezino tijelo izložio vlazi, bez balzamiranja. 

Posmrtni ostaci ekshumirani su 18. svibnja jer su trebali biti premješteni u samostansku kapelu koja je trebala biti njezino posljednje počivalište. Časne sestre očekivale su da će ugledati njezine kosti, ali pronašle su netaknuto tijelo i habit. Zbog visoke razine kondenzacije pojavili su se slojevi plijesni, u protivnom tijelo časne Wilhelmine Lancaster bilo bi u potpunosti neoštećeno, piše Telegraph. Prema riječima sestara koje su svjedočile ekshumaciji, vrpca, raspelo i krunica bili su netaknuti kao i veo. “Mislimo da je ona prva Afroamerikanka za koju je utvrđeno da je neiskvarena”, rekla je sadašnja opatica zajednice, majka Cecilia.  

Tijelo časne sestre Wilhelmine bit će stavljeno u staklenu vitrinu. Jedan od posjetitelja kazao je da je ovo ravno čudu jer stoji uz mogućeg sveca čije je tijelo u potpunosti neiskvareno. Neki od posjetitelja objavili su fotografije tijela na Twitteru. Časna sestra Wilhelmina Lancaster preminula je 2019. godine, u 95. godini života. 

VIDEO: Nakon 22 godine isušeno je Lokvarsko jezero: dno skriva ostatke potopljenog naselja

 

Komentara 3

MA
marinalučica
08:51 30.05.2023.

Prevoditelju, tijelo nije "neiskvareno" nego neraspadnuto!

SA
sasoon
13:48 29.05.2023.

Jadnu ženu iskopali i izložili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije