Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Zapad osvajaju ateističke “crkve”

Prva bezbožnička kongregacija nazvana je Nedjeljni skup
12. studenoga 2013. u 18:00 8 komentara 2839 prikaza
ateistička crkva
Foto: Youtube Screenshot

Skeč Željka Pervana iz 90-ih godina prošloga stoljeća u kojemu govori o multikulturalnosti jednog prigorskog sela – “Imamo katoličku, pravoslavnu crkvu, džamiju... Imamo i ateističku crkvu” – postaje stvarnost u zapadnom svijetu. U Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji i Sjedinjenim Državama građani koji ne vjeruju u Boga počeli su se okupljati u tzv. ateističkim megacrkvama. Prvu ateističku “crkvu” osnovali su Sanderson Jones i Pippa Evans, a nazvali su je “Nedjeljni skup”.

– Nedjeljni skup je bezbožnička kongregacija koja slavi život. Naš je moto živi bolje, pomaži često i čudi se više – kazali su.

>>Satovi ateizma: Učenicima će govoriti da Bog ne postoji

sudski epilog
Milan Popović izgubio spor, Severina pravomoćno oslobođena optužbi za klevetu
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • hrxxx111:

    ja sam ateist i kazem da je ovo glupost

  • canajisraM:

    Dualisticko ( primitivno) razmisljanje ne moze se primjeniti na ono sto mi nazivamo Bog. Dakle Bog postoji ,ne postoji i niti jedno od toga ISTOVREMENO. Reci ce jedna velika vecina ,to NIJE MOGUCE. Covjek cini ono sto je moguce ( ... prikaži još! ( iako bi neka amazonska i druga plemena rekla da je sve sto mi cinimo nemoguce), dok Bog CINI ono sto je nemoguce. Stavite se na nekoliko minuta u polozaj jednog orangutana. Recimo da njegova svijest, nekim cudom, dodje na razinu ljudske vrste i da taj orangutan shvati sto se USTVARI u svijetu dogadja. Kakav nevjerovatan shok!!! A sad si tek zamislite da taj orangutan pokusa svojim majmunskim jezikom svojoj braci pojasniti ljudsku domenu. Prosjecan covjek , bez iskustva nadnaravnog, je u jos tezem polozaju nego taj fiktivni orangutan, kad govorimo o duhovnom znanju ( ne vjerovanju). Vjera ( i nevjera) je za DUALISTE)

  • Dejan10:

    Sa zapada nikad nista normalno.