Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zamjenik gradonačelnika Kreše Beljaka u eklatantnom sukobu interesa

Vodstvo samoborskog HDZ-a zatražilo je ostavku zamjenika gradonačelnika Željka Staneca temeljem Odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske
27. ožujka 2019. u 15:58 3 komentara 2229 prikaza
Foto: GO HDZ SAMOBOR
Pogledajte galeriju 1/2

Vodstvo samoborskog HDZ-a zatražilo je ostavku zamjenika gradonačelnika Željka Staneca temeljem Odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske. Tom je odlukom Povjerenstvo nedvojbeno i činjenično utvrdilo modus operandi kojim se samoborska gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Krešom Beljakom rukovodi već dugi niz godina, zapošljavajući članove obitelji, prijatelje i stranačke aktiviste u gradskim tvrtkama, o čemu Gradska organizacija HDZ-a govori već dugi niz godina.

Tamara Visković Zlatna vrata HDZ-ov rat za Kinoteku ulazi u završnicu

-Najbolji primjer takvoga zapošljavanja vidi se iz udvostručenoga broja zaposlenih u gradskoj upravi, gdje je samo tijekom 2018. godine zaposleno 11 novih ljudi. U posljednjih deset godina zaposleno je preko 120 osoba po Trgovačkim društvima pod upravljenjem Grada Samobora. Sva ta zapošljavanja rađena su isključivo po ključu stranačke pripadnosti vladajuće većine. Piramidalno se stvarala udružena grupa takozvanog „diskrecijskog prava“, pa tako gradonačelnik Beljak imenuje zamjenika Željka Staneca, isti imenuje Krešimira Jelića kojeg istovjetno razrješuje nakon afere nabavke automobila, neprimjerenog i neadekvatnog potrebama trgovačkog društva Odvodnja Samobor - kazao je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Samobor, Vladimir Skendrović.

Upravo su zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, koji je ujedno i jedini član Skupštine trgovačkog društva Odvodnja Samobor te tadašnji direktor Krešimir Jelić ključni ljudi u zaposlenju Stanecova sina Dominika u spomenutom društvu, koji je 2. siječnja 2015. godine dobio posao diskrecijskom odlukom direktora Jelića.

Andrej Plenković s kolegama na 29. obljetnici osnutka HDZ-a u Rijeci Renata Rašović Kada nema reda u HDZ-u kako će ga biti u državi?

Iz svega navedenoga Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u sastavu Nataša Novaković, Tončica Božić, Davorin Ivanjek, Aleksandra Jozić-Ileković i Tatijana Vučetić donose 9. svibnja prošle godine odluku kojom se utvrđuje da je dužnosnik Željko Stanec, kao zamjenik gradonačelnika Grada Samobora nalazio u situaciji sukoba interesa, prilikom donošenja zaključka Skupštine trgovačkog društva Odvodnja Samobor o prihvaćanju Plana poslovanja za 2015. godinu, s obzirom da se osnovano može smatrati da je na dužnosnikovu nepristranost utjecala okolnost da je temeljem Plana kadrova, sadržanog u Planu poslovanja za 2015. godinu, sin dužnosnika u istom trgovačkom društvu od 1. srpnja 2015. godine zaposlen na neodređeno vrijeme.

Robert Podolnjak NOĆNA RASPRAVA U SABORU Most: HDZ nabrzinu želi donijeti zakon kako narod ne bi saznao koliko novca sebi dodjeljuju

-Iz izvješća Povjerenstva može se vidjeti kako isti nije želio državnom tijelu dostaviti čak ni traženu dokumentaciju, što dovoljno govori o samovolji i bahatosti naših lokalnih čelnika. Također, pored svih spoznaja isti i dalje ostavlja sina na radnom mjestu svjestan svoje odgovornosti, zbog čega od njega i tražimo ostavku na mjesto dogradonačelnika- istaknuo je Skendrović, napomenuvši kako Grad Samobor, kao ni sam gradonačelnik nisu izvijestili javnost o odluci povjerenstva od 09. svibanja 2018. godine, kao ni o nizu drugih propusta zamjenika koji također prolaze ispod radara. 

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
 • Avatar VinkoL
  VinkoL:

  Ma nemre bit, pa bljakov hahahaeses nema u cijeloj RH tolko članova kolo je zaposleno. Jedino ak mu pomažu njegovi idoli komunisti.

 • goran256:

  Neka ih hdz tuzi zbog autorskih prava.

 • Deleted user:

  Dešava se to diljem RH, samo su Samoborci članovi HDZ-a jedini nešto poduzeli!