Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELE HRVATSKE TRAMVAJE

Zagrebački Končar u Beogradu ispao iz igre za posao od 80 milijuna eura

tramvaj
Marko Lukunić/PIXSELL
13.01.2010.
u 13:47

"Stop Hrvatima" vrišti s naslovnice beogradskog tabloida "Kurir" najavljujući tekst kako je zagrebački "Končar" ispao iz posla nabavke 30 tramvaja za Beograd.

"Stop Hrvatima" vrišti s naslovnice beogradskog tabloida "Kurir" u najavi teksta o ispadanju zagrebačkog Končara iz posla nabavke 30 tramvaja za Beograd.

- Hrvatsko poduzeće Končar više nema ni promil šanse da se dokopa posla nabavke 30 tramvaja za grad Beograd, vrijednog 80 milijuna eura - piše "Kurir" i dodaje da su neslužbeno doznali da je Komisija za zaštitu prava ponuđača odbila Končarovu žalbu nakon što je njihova već ponudaodbijena, a prihvaćena ona španjolskog ponuđača skuplja više od dva milijuna eura.

Točnije, prema riječima Kurirova izvora, komisija se na jučerašnjoj sjednici proglasila nenadležnom. Prvi je Hrvatima kontru udario Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda koji je osobno ustrajao kod svojih suradnika da se njima ne dodijeli posao. Jednostavno nije želio  da oni dobiju posao vrijedan 80 milijuna eura iako je ta kompanija angažirala jake lobiste kako bi dobila ovako veliki posao. I pored niže cijene koju su dali, ipak nisu prošli jer za njih na ovom tržištu nije bilo mjesta -  piše "Kurir" i dodaje da njihov izvor ne isključuje mogućnost da je to početak gospodarskog rata između Hrvatske i Srbije "nakon serije antisrpskih poteza Zagreba".

Gradonačelnik Đilas izjavio je da su bodovali više parametara i da su nakon ocjene stručnjaka odlučili prihvatiti ponudu Španjolaca čiji su tramvaji, prema ocjeni srpskih stručnjaka, kvalitetniji.

"Kuriru" nitko iz grada Beograda, Končara ni komisije nije želio komentirati informaciju o odbijanju "Končareve" žalbe.

Ključne riječi

Komentara 39

OB
-obrisani-
18:50 13.01.2010.

Vidi sad ovog! Demokrscan ima demo ali i krscan, a uopste nije krscanski lagati. Bog ce te kazniti. Niko nigde nije rekao da je Koncarev tramvaj ustaski. Vrlo je moguce da to ti mislis pa projektujes. Osim toga tramvaj je i lep, mora se priznati.

KU
kap u moru
18:50 13.01.2010.

Zar ne bi bilo korisno i lepo da obe strane saradju i tim poboljsaju standard svojih gradjana.Zasto Srbija ili Hrvatska moraju da kupuju ili narucuju od drugih kada imamo mnogo toga da ponude jedni drugima.Politicari sa obe strane samo gledaju svoje interese,ne misleci na narod.Nazalost ne mogu nista dobro da nam ponude pa svoje glasove dobijajau nazalost njihovom najsigurnijom kartom\"nacionalizmom\".Pozdrav iz Beograda

OB
-obrisani-
22:44 13.01.2010.

Kad iz Zastave izađe Fijat Punto,onda će ga valjda prodavati u \"Španiji\".Kako je krenulo i moraće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije